News

Ce se întâmplă în Marea Neagră. Cine a identificat nave de război rusești cu zeci de rachete. Cum răspund românii acuzațiilor că trimitem mercenari în Ucraina

Nave de război din Rusia s-au identificat în Marea Neagră. Între timp, autoritățile naționale răspund acuzațiilor Kremlinului potrivit cărora ne-am afla printre primele patru țări care trimit mercenari în Ucraina.
19.04.2022 | 21:15
Ce se intampla in Marea Neagra Cine a identificat nave de razboi rusesti cu zeci de rachete Cum raspund romanii acuzatiilor ca trimitem mercenari in Ucraina
Patru nave de razboi din Rusia s-ar afla în Marea Neagră. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Nave de război rusești s-ar afla în Marea Neagră, în aceste momente. Informația a fost transmisă de Ministerul Apărării din Ucraina.

Ministerul Apărării din Ucraina spune că nave ruse de război ar fi în Marea Neagră, cu peste 20 de rachete

Mai exact, patru nave de acest tip s-au identificat în largul Mării Negre. Ministerul Apărării de la Kiev mai precizează că acestea ar avea o încărcătură de cel puțin 28 de rachete, potrivit EuromaidanPR, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu neagă acuzațiile Rusiei că România ar trimite mercenari în Ucraina

Între timp, ministrul apărării din România, Vasile Dîncu, reacționează după ce Rusia ne acuză că ne situăm în topul statelor care trimit mercenari în războiul din Ucraina. Vasile Dîncu neagă acuzațiile aduse de Kremlin, dar că la nivel internațional există firme de recrutare.

”Nu e vorba de un asemenea fenomen, care să fie cuantificabil la acest nivel. E o noua fază a propagandei ruse, de a arata ca ei se luptă cu NATO. Nu credem ca există.

ADVERTISEMENT

Pe plan internațional, există firme de recrutare, dar asta nu e responsabilitatea statului român. Nu există informații că ar exista români în trupele de mercenari din Ucraina.

Noi suntem  siguri că nu avem români care sa fi plecat din armată spre trupele de mercenari”, a reacționat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, o companie de recrutare internațională are în vedere agenți de extragere a unor persoane din Ucraina. Agenții ar fi, de fapt, militari atât activi, cât și rezerviști care s-au implicat în misiuni din Afganistan sau Irak. Activitatea le-ar fi renumerată cu sume între 1.000 și 2.000 de euro zilnic.

Toate aceste informații apar după ce, de curând, Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a lansat acuzația conform căreia România, Canada, Polonia și SUA ar trimite mercenari în conflictul Ucraina-Rusia.

ADVERTISEMENT

”De la începutul operațiunii militare speciale, regimul naționalist de la Kiev a adus 6.824 de mercenari din 63 de țări în Ucraina. Cel mai mare grup a venit din Polonia – 1.717 de persoane.

Aproape 1.500 de mercenari au venit din SUA, Canada și România”, a spus Konașenkov.

ADVERTISEMENT