Cum reacționează organismul tău după ce bei un pahar de țuică. Când nu este bine să consumi această băutură foarte tare.
Țuica este o băutură tradițional românească foarte consumată în regiunea Ardealului, acolo unde-și are și originea, de fapt. Locuitorii de aici obișnuiesc să guste din această tărie la o masă compusă din friptură de porc sau slănină cu ceapă.
De-a lungul timpului, însă, s-a constatat că țuica nu este atât de dăunătoare pe cât pare. Asta deoarece are efect asupra digestiei și a îndepărtării grăsimilor acumulate, dar asta doar dacă nu se face abuz.
Potrivit palincajamy.ro, cercetătorii americani au mai aflat că există o enzimă în țuica de prune care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Studiile mai arată că un consum zilnic de 32 ml țuică de prune previne bolile de inimă.
În zilele friguroase, însă, acoolul nu este recomandat de către doctori. Totuși, unii români fierb țuică și pun în ea zahăr, o lingură de fulgi de ciocolată sau 2-3 boabe de piper.
Țuica încălzită pune sângele în mișcare și rezolvă constipația. Ea se consumă de obicei, în cantități mici, înainte de masă, ideal înainte de prânz.
Sursa menționată anterior transmite și că este bine să alegem țuica cea mai slabă și să bem nu mai mult de 50-60 de mililitri. Nu se consumă această băutură după masa de seară sau înainte de micul dejun.
De altfel, o cantitate mai mare de alcool nu este deloc benefică pentru organismul nostru. Medicii avertizează că ficatul are de suferit.
”O cantitate mai mare de alcool, va începe să prelucreze grăsimea puţin, excesul se duce din stomac şi ajunge la ficat unde blochează enzime din ficat. Şi grăsimea aia rămâne neprelucrată şi se depune că nu avem ce face cu ea.
Se va depune sub formă de grăsime în ficat, steatoza hepatică. Îl blocăm cu alcool. Alcoolul este combustibil. 20 de ml pe 24 de ore reprezintă cantiatea pe care ficatul o poate prelucra. Alcoolul nu se elimină, ci se depune sub formă de grăsime”, potrivit lui dr. ing. Ștefan Voicu, informează stirileprotv.ro