Fotbal international

Ce se întâmplă în pauza meciurilor de la Campionatul Mondial 2022! Spectacolul care nu se vede la TV. Video exclusiv

Campionatul mondial este urmărit de 5 miliarde de oameni la nivel planetar. Însă, spectacol nu este doar pe parcursul meciului, ci şi în pauze. Ce nu se vede la tv.
30.11.2022 | 08:58
Ce se intampla in pauza meciurilor de la Campionatul Mondial 2022 Spectacolul care nu se vede la TV Video exclusiv
Spectacolul care nu se vede la tv în pauza meciurilor. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar este în plină desfăşurare cu meciurile din faza grupelor. Pe lângă stadioanele de cinci stele, organizatorii au pregătit ceremonii spectaculoase pentru fiecare meci în parte, atât la început, cât şi în pauzele meciurilor.

Ce se întâmplă în pauza meciurilor de la Campionatul Mondial 2022! Spectacolul care nu se vede la TV

Înainte de startul confruntărilor este adus un trofeu uriaş al Cupei Mondiale şi are loc un show pirotehnic la marginea terenului, plus un mic joc de artificii lângă trofeul gigant adus pe gazon, odată cu intrarea celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Fanii prezenţi în tribune nu se plictisesc nici în pauzele meciurilor pentru că organizatorii din Qatar au pregătit jocuri de lumini şi activităţi care să îi implice şi pe fani. Astfel, pe ritmurile formaţiei Coldplay, pe melodia “A sky full of stars”, suporterii sunt invitaţi să scoată telefoanele şi să aprindă beculeţele.

VEZI VIDEO:

Joc de lumini la nocturnele arenelor

În plus, la nocturnele stadioanelor sunt diverse jocuri de lumini, care fac deliciul fanilor prezenţi. Stadioanele sunt ultramoderne la Campionatul Mondial şi luminile din arene nu fac notă discordantă. În plus, există afişaje electronice nu doar la nivelul gazonului, ci la fiecare inel din tribune.

ADVERTISEMENT

Cele opt stadioane de la Campionatul Mondial din Qatar au costat împreună 6.5 miliarde de dolari. Cel mai mare dintre ele este Lusail, cu o capacitate de 80.000 de locuri şi care a costat aproape 1 miliard de dolari. Este arena care va găzdui finala competiţiei, pe data de 18 decembrie.

Stadioane aproape pline la CM! Organizatorii au anunţat mai mulţi fani decât capacitatea arenelor

În primele etape ale competiţiei stadioanele au fost aproape pline. Au fost locuri libere pe fiecare stadion, dar ele au fost ocupate într-o proporţie de 80-90%. Cu toate acestea organizatorilor nu le-a ieşit numărătoarea şi mereu au anunţat o asistenţă mai mare decât capacitatea stadioanelor.

ADVERTISEMENT

În Qatar sunt aşteptaţi peste 1.500.000 de fani pe parcursul turneului final. Organizatorii au făcut eforturi ca Doha să nu fie supraaglomerată pe parcursul turneului final şi suporterii să poată călători fără incidente între stadioane sau prin oraş, având în vedere numărul mare prezenţi într-un oraş de dimensiunile Bucureştiului.

Temperaturi ridicate în Doha! Tunurile de aer condiţionat funcţionează

Temperaturile în Doha sunt mari şi în finalul lunii noiembrie. Sunt peste 30 de grade la umbră, în timpul zilei, însă tunurile de aer condiţionat îşi fac treaba pe stadioane şi în interiorul arenelor temperatura scade cu câteva grade, fiind ideală pentru desfăşurarea meciurilor.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce înaintăm în turneu este de aşteptat ca temperaturile să scadă, mai ales că ne îndreptăm cu paşi repezi spre luna decembrie. Conform prognozei, în următoarea săptămână, în Qatar, temperaturile se vor menţine în jurul valorii de 30 de grade Celsius pe timpul zilei.

  • 30 de grade Celsius sunt, în medie, în timpul zilei, în Qatar
  • 6.500.000.000 de dolari au costat cele opt stadioane de la Mondial

  • 1,48 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Polonia – Argentina. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT