Life

Ce se întâmplă în procesele lui Mario Iorgulescu! Decizie de ultimă oră a judecătorilor în cazul acuzațiilor de omor

Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor, după ce a ucis un tânăr de aceeași vârstă cu el, Dani Vicol, a fost subiectul a două procese, zilele trecute.
20.05.2022 | 14:12
Ce se intampla in procesele lui Mario Iorgulescu Decizie de ultima ora a judecatorilor in cazul acuzatiilor de omor
Mario Iorgulescu este acuzat că l-a ucis pe Dani Vicol în accidentul de circulație din septembrie 2019 / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acum doi ani și jumătate, pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu provoca un groaznic accident de circulație în care înceta din viață Dani Vicol, un tânăr, tată a doi copii. După accident, fiul șefului de la Ligă a fost internat în Spitalul Elias pentru ca, după câteva zile, să plece din țară și să ajungă în Italia, la recuperare.

Ce au decis judecătorii față de Mario Iorgulescu

Conform site-ului Poliției Române, Mario Iorgulescu este urmărit european, în 2020, Curtea de Apel București a stabilit definitiv arestarea acestuia în lipsă. Acuzația adusă este de omor. Tribunalul București a emis și un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare chiar dacă, în teorie, se știe unde se află, acum, Mario Iorgulescu.

De asemenea, în cauza care îl privește pe Mario Iorgulescu au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurența valorii de 1.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Conform legii însă, măsurile asiguratorii impuse de instanță asupra lui Mario Iorgulescu trebuie înnoite regulat. Iar pe 18 mari 2022, judecătorii de la Tribunalul București au decis prelungirea acestora.

Ce spune instanța: ”Menţine măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpatul Iorgulescu Gino Mario”

Conform minutei instanței, judecătorii au decis prelungirea măsurilor asiguratorii cu privire la Mario Iorgulescu. ”În baza art. 2502 raportat la art. 250 şi art. 2501 din Codul de procedură penală, menţine măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpatul Iorgulescu Gino Mario prin Ordonanța nr. 3588/P/2019 din data de 30.06.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, până la o verificare ulterioară, dar nu mai mult de un an de la pronunţarea prezentei încheieri.

ADVERTISEMENT
Instanta Mario Iorgulescu
Judecătorii au luat decizia de a păstra măsurile asiguratorii asupra lui Mario Iorgulescu / foto: poartal.just.ro

În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansare de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) rap. la art. 272 alin. (2) din Codul de procedură penală, onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru inculpat desemnat în dosarul nr. 20691/3/2020/a2, în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului și se va avansa din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea minutei”, arată minuta deciziei luată de instanță în cazul lui Mario Iorgulescu.

Procesul de omor, întârziat de proceduri

Pe lângă procesul în privința măsurilor asiguratorii, Mario Iorgulescu este judecat și pentru omor, rudele victimei cerând ca tânărul să plătească pentru faptul că a condus beat și drogat mașina.

ADVERTISEMENT

”Arăt faptul că formulez această plângere penală împotriva numitului Iorgulescu Gino Mario deoarece consider că modul în care a acționat, în calitate de conducător auto, a dus la producerea accidentului ce a avut consecințe dezastruoase asupra întregii familii, solicitându-vă să aveți în vedere, în urma administrării probelor, inclusiv reținerea infracțiunii de omor în sarcina acestuia.

Cel puțin eu consider ca numitul Iorgulescu Gino Mario a folosit autoturismul său ca pe o armă, rezultatul fiind deja cel cunoscut, concubinul meu, Vicol Daniel Andrei, decedând pe loc, neavând nicio șansă de supraviețuire”, a notat Patricia, femeia care trebuia să se căsătorească cu victima Dani Vicol, în plângerea penală făcută pe numele lui Mario Iorgulescu.

Primul termen al procesului de omor a avut loc tot pe 18 mai 2022, iar Mario Iorgulescu nu a putut fi prezent, el fiind în Italia de mai bine de doi ani. Dar, la proces, judecătorii au constatat și lipsa apărării pentru Mario Iorgulescu, motiv pentru care s-a decis amânarea judecății.

”Față de lipsa de apărare a inculpatului, amână cauza”, este extrasul din minuta ședinței din 18 mai în care Mario Iorgulescu este judecat pentru omor.

Cum s-a produs accidentul? Mario Iorgulescu, beat și drogat la volan

Conform rechizitorului procurorilor, accidentul în care a murit Dani Vicol, produs de Mario Iorgulescu, a fost făcut sub influența alcoolului și cocainei.

”La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. Bucureşti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate.

Acesta a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A..

Aceasta a decedat pe loc. Din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”, se arată în referatul înaintat instanței de procurorii de caz.

ADVERTISEMENT