News

Ce se întâmplă în Thassos. Român stabilit pe insulă, despre incendiile din Skala Potamia: „Focul este doar în pădure”

Detalii noi despre incendiile din insula Thassos. Dan Adrian Drăgan, român stabilit în Grecia, explicații despre întreaga situație din Skala Potamia, stațiune afectată
11.08.2022 | 13:49
Ce se intampla in Thassos Roman stabilit pe insula despre incendiile din Skala Potamia Focul este doar in padure
Ce se întâmplă în insula Thassos, care este situația incendiilor. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apar detalii noi despre incendiul din insula Thassos, unul care i-a speriat pe localnici, dar și pe turiștii aflați în Skala Potamia și nu numai. De altfel, oamenii care aveau concedii plătite în Kinira s-au trezit încă de la primele ore cu un mesaj de la sistemul 112 internațional. În SMS-ul primit, aceștia erau sfătuiți să evacueze zona.

Ultimele noutăți despre incendiul din insula Thassos

FANATIK a stat de vorbă cu un român stabilit chiar pe insulă. De altfel, pe Dan Adrian Drăgan îl știți de AICI, loc în care vă spuneam întreaga lui poveste, una cu adevărat impresionantă. Tânărul a lăsat un job foarte bun în România și a plecat în lume să-și trăiască visul. Nu a făcut-o singur, ci însoțit de jumătatea lui.

ADVERTISEMENT

N-au mers prea departe de țară, ci au urmat o chemare pe care o simțeau de ceva timp. Insula Thassos avea să le devină casă și Grecia i-a primit cu brațele deschise. Au devenit o resursă inepuizabilă de știri pentru toate publicațiile și televiziunile din România în perioada pandemiei de coronavirus, dar și după ce lumea a reînceput să tureze motoarele.

Așa că era normal să fie în mijlocul acțiunii și în cazul incendiului. „Autoritățile elene acționează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. În acest moment avem 6 elicoptere și 6 avioane care iau apă din mare și o aruncă în zonele afectate de incendii. De asemenea, pe cale terestră sunt peste 100 de pompieri, peste 30 de autovehicule și câteva sute de localnici voluntari care încearcă să controleze și să stingă acest incendiu cât mai rapid astfel încât insula să fie afectată cât mai puțin. 

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu există victime în rândul turiștilor, există doar doi voluntari, localnici, care aseară au fost loviți de un copac care a căzut. Amândoi au fost duși de urgență la spitalul din Kavala, au primit îngrijiri medicale și sunt în stare bună acum”, a punctat, pentru FANATIK, Dan Adrian Drăgan, reprezentantul celui mai important forum dedicat vacanțelor în insula Thassos.

Tânărul a explicat și SMS-ul primit de câțiva turiști care se bucurau de vacanță în micuța Kinira. Autoritățile i-au sfătuit să plece din zonă, dar aceștia au ales să-și continue liniștiți concediul. Mai ales că pericolul nu era deloc aproape de ei.

ADVERTISEMENT

„Dimineață la ora 06.25, câțiva dintre turiștii care se aflau în zona localității Kinira, un sătuc foarte mic unde nu se află foarte mulți turiști, ei au primit pe telefon un mesaj de la 112. Lor li s-a recomandat să evacueze satul Kinira. Nu au făcut acest lucru, de ce, pentru că pe dealul de lângă nu existau flăcări care să pună în pericol bunurile materiale sau viața celor care se aflau acolo, ci era vorba doar de efectele pe care le-ar fi putut cauza faptul că pădurea respectivă de pini emana un fum, fum care putea să-i afecteze pe oameni.

Din ce știu să vă spun în clipa de față, nu cred că a evacuat nimeni zona, în primul rând că era vorba de foarte puțini turiști acolo și nici nu era vreun pericol în acel moment. Bătea vântul, însă fumul nu venea spre ei ca să poți spune că îi afecta în vreun fel. Oamenii au fost avertizați prin sistemul de 112 internațional”, a mai spus românul stabilit în insula Thassos.

ADVERTISEMENT

Dan Adrian Drăgan nu a ezitat o clipă și a făcut un apel către românii care se află pe insulă. Le-a cerut acestora ca astăzi să încerce să nu se deplaseze între localități pentru a permite autorităților să circule. Nu în ultimul rând, tânărul a avut un sfat și pentru cei care se pregătesc să vină pe insulă în concediu.

„Facem un apel la calm pe două direcții. Turiștii care se află deja pe insulă să nu circule dintr-o localitate în alta astfel încât autoritățile să poată să meargă, să acționeze asupra incendiului din mai multe direcții și să nu blocheze drumurile de acces.

Pe de altă parte, ne adresăm și turiștilor de acasă, incendiul este sub control, se acționează și terestru și aerian, ne dorim ca turiștii de acasă să nu se sperie, să aibă încredere în autorități, să urmărească media care relatează corect și rapid cititorii și telespectatorii, toți își fac datoria pentru ca turiștii care vin pe insulă azi, mâine sau în zilele următoare să o facă într-o destinație sigură. Nu sunt afectate zonele rezidențiale, focul este doar în pădure”, a subliniat Dan Adrian Drăgan.

ADVERTISEMENT