ADVERTISEMENT
News

Ce se întâmplă în toată România, în prima seară cu noile restricții. Proteste pe străzi și rafturi goale în magazine

Autor: Robert Cristea | 28.03.2021 | 21:10
Ce se întâmplă în toată România, în prima seară cu noile restricții. Proteste pe străzi și rafturi goale în magazine
Ce se întâmplă în toată România, în prima seară cu noile restricții. Proteste pe străzi și rafturi goale în magazine. Foto: captura youtube

Proteste pe străzi și rafturi goale în magazine. Seară agitată în România din cauza noilor restricții care au intrat în vigoare pe 28 martie la miezul nopții. În mai multe orașe din țară oamenii au ieșit pe străzi pentru a scanda împotriva deciziilor luate de autorități.

ADVERTISEMENT

Haos, neliniște și frustrare – așa poate fi caracterizată ziua de 28 martie. Sute de persoane au ieșit în stradă în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila pentru a protesta față de noile restricții impuse de Guvern.

S-a strigat ”libertate” și i s-a cerut demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. De asemenea, oamenii vor deschiderea restaurantelor.

Proteste în orașe din România. Oamenii s-au săturat de restricții

La Constanța mulți oameni au rămas pe străzi și după ora 20, iar la Brăila au fost incidente cu jandarmii.

ADVERTISEMENT

La Timișoara protestarii au umplut centrul orașului și au strigat „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

„Sportul este imunitate”, „Sportul este sănătate” au scris manifestanții de la Cluj pe pancarte. Acesția au protestat și pentru faptul că sălile de fitness au fost închise, conform România TV.

Oamenii sunt deranjați după Hotărârea de Guvern adoptată joi seară care prevede limitarea circulaţiei, de la ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie. Totodată, operatorii economici se vor închide la ora 18:00. În cazul care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Proteste pe străzi și rafturi goale în magazine

A fost mare aglomerație în magazinele din București, în condițiile în care supermarketurile se închid de la 18 în weekend și poate și în timpul zilelor de muncă.

Primele produse care au dispărut de pe rafturi au fost făina și uleiul de floarea soarelui. De asemenea, oamenii s-au aprovizionat cu alcool pentru că se anunță o primăvară lungă.

ADVERTISEMENT

Viața bucureștenilor a suferit din nou modificări. Începând cu data de 28.03.2021, ora 00:00 s-au dispus noi restricții  prevăzute în CMBSU nr.19 din 27.03.2021.

Măsurile au fost luate „ținând cont de creșterea constantă a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS- CoV-2, fapt ce generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a autorităților publice locale organizate la nivelul Municipiului București și a sistemului sanitar”, precizează CMBSU, conform ProTV. Vezi AICI lista completă a noilor restricții decise pentru București.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!