News
notix pixel id

Ce se întâmplă la granițele României. Decizie fără precedent luată de Vladimir Putin. Bulgaria, la un pas de colaps

Ce se întâmplă la granițele României și cum au ajuns Rusia și Bulgaria la un pas de colaps în lupta cu COVID-19
27.10.2021 | 16:55
Ce se întâmplă la granițele României. Decizie fără precedent luată de Vladimir Putin. Bulgaria, la un pas de colaps
Vladimir Putin a transmis un mesaj pentru poporul rus. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni de zile Vladimir Putin s-a lăudat că Rusia a reușit să țină sub control pandemia de coronavirus. Liderul de la Kremlin a bătut monedă și pe vaccinul Sputnik, unul pe care Organizația Mondială a Sănătății încă nu l-a aprobat. Valul patru s-a dovedit însă unul înșelător și la fel ca toate țările din Estul Europei, Rusia a acuzat probleme serioase.

Atât de gravă a fost situația încât Vladimir Putin a dispus chiar și o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie. Decizia a venit într-o tentativă disperată de a încerca limitarea cazurilor de COVID-19.

Ce se petrece la granițele României!

Vladimir Putin nu a ezitat o clipă și a făcut anunțul la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului. Mai mult decât atât, liderul moscovit a ținut să precizeze că dacă este nevoie oamenii pot intra chiar mai repede în zilele libere.

ADVERTISEMENT

“Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare. Vă rog, fiţi responsabili”, a transmis Putin tuturor celor care încă refuză vaccinarea.

Între timp, autoritățile locale s-au pus la punct și au luat mai multe măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului într-o țară în care situația devine încet, dar sigur una critică.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în Rusia au fost înregistrate peste 8 milioane de cazuri. Numai în ultimele 24 de ore s-au raportat, atenție, 35.454 de noi infectați. De la apariția COVID-19, 229 de mii de persoane și-au pierdut viața în această țară.

Bulgaria, la un pas de colaps

La fel se întâmplă și în Bulgaria acolo unde a fost înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu COVID-29 în ultimele 24 de ore. Vorbim despre 6.813 persoane care au fost testate și au primit rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Bulgaria este țara care are cea mai mică rată de vaccinare din întreaga Uniune Europeană. Peste 23 de mii de oameni și-au pierdut viața de la începutul pandemiei în această țară.

Sistemul sanitar este aproape de colaps. Sunt mai bine de șapte mii de oameni internați în unitățile medicale și doctorii spun că se apropie cu pași repezi de capătul puterilor.

ADVERTISEMENT

Și bulgarii au optat pentru măsuri disperate pentru a stopa valul mortal de coronavirus. Astfel, guvernul interimar de la Sofia a impus obligativitatea certificatului verde la intrarea în mai toate spațiile publice. „Dacă aceste măsuri nu funcționează, singura opțiune care ne mai rămâne este un lockdown complet și o oprire totală a economiei”, a spus Stoichi Katsarov, cel care se se ocupă de Sănătate.

Europa de Est, deloc interesată de vaccinare

La fel ca în România, în Bulgaria a crescut numărul oamenilor care au decis să se vaccineze din momentul în care s-a anunțat introducerea obligatorie a certificatului verde. Vecinii noștri de la sud de Dunăre se apropie de aproape 1,5 milioane de oameni vaccinați în condițiile în care întreaga populație este de 6,9 milioane.

ADVERTISEMENT

În Rusia, vaccinarea merge la fel de lent. Frustrate de faptul că oamenii nu sunt interesați de serul Sputnik, autoritățile au trecut la măsuri mai severe. Moscova va avea parte de cele mai dure restricții. Vor rămâne deschise doar magazine esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile.

Școlile din capitala Rusiei sunt, de asemenea, închise, iar persoanelor de peste 60 de ani nevaccinate din capitală li s-a ordonat să stea cât mai mult timp posibil în case pentru următoarele patru luni.

Pe lângă România, Rusia și Bulgaria, Cehia, Slovacia și Polonia au anunțat și ele că vor apela la restricții mai severe în următoarea perioadă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri