News

Ce se întâmplă la Viscri. Mesajul care a apărut pe poarta casei Regelui Charles al III-lea

Locuitorii satului brașovean Viscri, unde Regele Charles al III-lea are o casă, au afișat un mesaj de condoleanțe pe poarta imobilului.
10.09.2022 | 16:43
Ce se intampla la Viscri Mesajul care a aparut pe poarta casei Regelui Charles al IIIlea
Casa lui Charles III din Viscri va fi închisă pentru vizitatori timp de câteva zile Foto: Dorina Matiș/Agerpres
ADVERTISEMENT

Decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a produs tristețe printre locuitorii din satul Viscri din Braşov pentru care proaspătul Rege Charles al III-lea este o prezență constantă.

Ce se întâmplă la Viscri. Mesajul care a apărut pe poarta casei Regelui Charles al III-lea

Localnicii şi-au prezentat condoleanţele printr-un mesaj afișat pe poarta casei cumpărată de Charles în 2006, devenită Patrimoniu UNESCO.

ADVERTISEMENT

“Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem în gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat sub o eşarfă neagră.

Eugen Vaida, președintele filialei din România a Fundației Prințului Charles a precizat pentru Adevărul că monarhul britanic are în România două case, ce sunt în proprietatea fundațiilor patronate de Alteța Sa.

ADVERTISEMENT

Cea de la Viscri de la numărul 163 și cea de pe Valea Zălanului (Covasna), administrată de contele Tibor Kalnoki.

Eugen Vaida susține că interesul Regelui pentru România va rămâne constant, chiar dacă este posibil ca acesta să nu mai ajungă atât de des în Transilvania, unde va veni în cadrul unor vizite private.

ADVERTISEMENT

“Evenimentele Fundației vor fi anulate. Casa de la Viscri va fi închisă azi (vineri, 9 septembrie 2022 – n.r.), mâine (sâmbătă, 10 septembrie 2022 – n.r.) și de ziua înmormântării (luni, 19 septembrie 2022 – n.r.).

Vom arbora steagul negru pe casa din Viscri în semn de respect și de atașament față de președintele nostru, Alteța Sa Regală (ASR) Prințul de Wales, care între timp a devenit rege. […]Vor fi 10 zile de doliu, în care activitățile și mai ales evenimentele Fundației vor fi amânate”, a precizat Vaida.

ADVERTISEMENT

“Îi plac oamenii care fac lucruri”

Eugen Vaida a relatat și o întâmplare din timpul unei vizite a, pe atunci Prințului Charles, menită să demonstreze atașamentul proaspătului rege al Marii Britanii față de țara noastră.

“Lui îi plac în primul rând oamenii și are un atașament față de oameni. Are o relație personală cu fiecare, indiferent că e vorba de un director de fundație, de un meșter, de prieteni, ONG-iști.

În general, îi plac oamenii care fac lucruri. Asta e experiența mea. Sigur că am avut tot felul de pățanii cu tot felul de persoane pe care le-a cunoscut și pe care l-am invitat să le cunoască, dar în general, se bucură de orice moment.

Țin mine că la țiglăria din Bățani a dansat și un ceardaș cu meșterul de acolo. E foarte curios și vrea să afle despre oameni, indiferent că sunt voluntari, meșteri sau alte persoane”, a povestit Eugen Vaida.

ADVERTISEMENT