Life

Ce se întâmplă pe plajele de pe litoralul românesc. Vor fi afectați sute de mii de români

Ce se petrece pe plajele din țara noastră. Turiștii nu vor fi deloc mulțumiți de deciziile luate de autorități anul acesta.
26.05.2023 | 00:19
Ce se intampla pe plajele de pe litoralul romanesc Vor fi afectati sute de mii de romani
Ce se petrece pe plajele din țara noastră. Turiștii nu vor fi deloc mulțumiți de deciziile luate de autorități anul acesta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă pe plajele de pe litoralul românesc. Vor fi afectați sute de mii de români, mai ales că mai este foarte puțin până la deschiderea sezonului estival. Declarațiile făcute de administratorii sectoarelor de la malul Mării Negre.

Ce se petrece pe plajele din țara noastră. Turiștii nu vor fi deloc mulțumiți de deciziile luate de autorități anul acesta

Ce se petrece pe plajele din țara noastră cu doar o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival pe litoral. Turiștii nu vor fi deloc mulțumiți de lucrurile pe care le vor găsi pentru că plajele nu sunt amenajate.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă mai ales în stațiunea Mamaia, una dintre cele mai căutate de oameni. Din păcate, administratorii au renunțat la afaceri și românii nu vor avea șezlonguri, umbrele sau toalete publice. Barurile vor lipsi, de asemenea.

Operatorii din turism sunt de părere că licitațiile pentru plajă au fost organizate mult mai târziu decât anul trecut. Totodată, un beach bar va costa sezonul acesta de 5 ori mai mult față de 2022. În plus, prețurile șezlongurilor vor fi unele mari.

ADVERTISEMENT

„Nu putem să bem o cafea, nimic nu-i deschis. Facilităţile de consum lipsesc cu desăvârşire”, a declarat o turistă pentru observatornews.ro. Alta a savurat această licoare la un hotel aflat la 4 kilometri de plajă.

Beach barurile, numeroase avize și autorizații

Beach barurile au nevoie de numeroase avize și autorizații, chiar dacă oamenii au primit aprobare de la Apele Române pentru amplasarea lor pe litoralul românesc. Din păcate, birocrația din țara noastră este una anevoioasă.

ADVERTISEMENT

Administratorii plajelor de la Marea Neagră cred că nici până în toamnă nu vor primi toate actele necesare în acest sens. Pe de altă parte, angajații de la primăria Constanța spun că au primit 8 cereri până acum.

„Am depus pentru certificatul de urbanism. După aia, îţi trebuie de la Mediu, de la Sanepid, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, de fapt Statul Major al Ministerului Apărării Naţionale pentru că eşti aproape de graniţă”, a spus administratorul unei plaje.

ADVERTISEMENT

„În această săptămână aceste certificate vor fi gata. De aici, trebuie să meargă la instituţiile avizatoare. Cred că acolo ar fi o problemă fiindcă aceea întârzie şi ar fi un termen de 30 de zile”, au declarat cei de la primăria Constanța.

Amenda pentru cei care amenajează ilegal beach baruri fără autorizație din partea Primăriei Constanța începe de la suma de 1.500 de lei. Proprietarii de hoteluri speră că de la 15 iunie operatorii economici să fie în legalitate.

ADVERTISEMENT