Fotbal international

FOTO. N-am mai luat Wimbledonul de cînd a murit Bruce Lee!

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au impus în finala de dublu de la Wimbledon, după o victorie în 3 seturi, scor 7-6, 6-4, 6-4 în faţa lui Jamie Murray şi John Peers. Horia Tecău cîştigă...
13.07.2015 | 00:07
FOTO Nam mai luat Wimbledonul de cind a murit Bruce Lee
ADVERTISEMENT

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au impus în finala de dublu de la Wimbledon, după o victorie în 3 seturi, scor 7-6, 6-4, 6-4 în faţa lui Jamie Murray şi John Peers. Horia Tecău cîştigă astfel primul titlu de Grand Slam la All England Club în 4 finale, primele 3 fiind pierdute. 

VIDEO de vis! Tecău, CAMPION la Wimbledon şi NUMĂRUL 1 în lume!

Ultimul român campion la Wimbledon a fost Ilie Năstase. “Nasty” a cîştigat în 1973 titlul de dublu alături de Jimmie Connors, scor 3-6, 6-3, 6-4, 8-9(3), 6-1 după o finală cu australienii Cooper şi Fraser. Ilie Năstase rămîne însă cu regretul de a nu fi cîştigat turneul de la All England Club, asta deşi a jucat două finale în 1972, pierdută cu Stan Smith şi în 1976 în faţa lui Bjorn Borg.

ADVERTISEMENT

VEZI SUPER GALERIE FOTO CU EVENIMENTELE DIN 1973

Ce se întîmpla acum 42 de ani

42 de ani au trecut între titlurile obţinute de Ilie Năstase şi Horia Tecău. O perioadă foarte lungă, mai ales dacă stăm să ne gîndim cîte s-au schimbat în lume în acest interval de timp. FANATIK.RO vă prezintă ce se întîmpla în lume în urmă 42 de ani, cînd Ilie Năstase şi Jimmie Connors cîştigau turneul de la Wimbledon:

1. Populaţia Pămîntului era la jumătate faţă de acum

Dacă acum pe Pămînt sînt peste 7,3  miliarde de oameni, acum 42 de ani numărul oamenilor era de aproximativ 3,8 miliarde, adică aproape jumătate faţă de populaţia de acum.

ADVERTISEMENT

EPIC! Nol3 Djokovic, prea puternic pentru Federer la Wimbledon

2. Richard Nixon cîştiga alegerile în Statele Unite

Pe data de 23 ianuarie 1973, Richard Nixon cîştiga alegerile în SUA, însă cîteva luni mai tîrziu a pornit afacerea Watergate, care l-a forţat pe Nixon să demisioneze.

3. Comunitatea Europeană devenită ulterior Uniunea Europeană avea 9 membri

Pe 1 ianuarie 1973, numărul ţărilor din Comunitatea Europeană a crescut de la 6 la 9 după ce Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca au semnat tratatele de aderare.

ADVERTISEMENT

FABULOS!!! TECAU E NOUL LIDER MONDIAL!!!! VEZI ANUNTUL DE DUPA FINALA DE LA WIMBLEDON!!!

4. Formaţia Aerosmith lansa albumul de debut

Una dintre cele mai cunoscute trupe de acum lansa albumul de debut pe data de 5 ianuarie 1973. Primul album purta numele trupei, Aerosmith. Ulterior au mai lansat încă 14 albume.

5. Se încheia războiul din Vietnam

În anul 1973 preşedintele SUA, Richard Nixon anunţa tratatul de pace cu Vietnam. A fost primul pas pentru încheierea războiului, între 1973 şi 1975 americanii retrăgînd trupele din Vietnam.

ADVERTISEMENT

6. Turnurile gemene din New York sînt inaugurate

Pe data de 4 aprilie 1973, turnurile gemene din New York sînt inaugurate. La vremea respectivă erau cele mai înalte clădiri din New York. Pe 11 septembrie 2001, cele două turnuri au fost doborîte în cel mai grav atac terorist din istoria omenirii.

7. Moare Pablo Picasso

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din secolul 20 moare pe data de 8 aprilie 1973 la vîrsta de 91 de ani în casa lui din Franţa.

8. Primul concert transmis în toată lumea

Concertul lui Elvis Presley din Hawaii, susţinut în 1973 devine primul concert transmis în întreaga lume.

9. Filmul “Naşul” cîştigă premiul Oscar

Unul dintre cele mai cunoscute pelicule din istorie, “Naşul” cîştigă pe data de 27 martie premiul Oscar pentru cel mai bun film

10. Moare Bruce Lee

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori şi luptători de arte marţiale moare pe data de 20 iulie 1973 din cauza unui edem cerebral la vîrsta de 32 de ani. Decesul său rămîne unul controversat, adepţii teoriei conspiraţiei fiind de părere că actorul a fost asasinat.

Toate aceste evenimente ne fac să realizăm cît de mult timp a trecut de la precedenta performanţă a unui român la Wimbledon. Meritul lui Horia e cu atît mai mare, cu cît românul a crezut în visul de a cîştiga la All England Club, deşi pierduse primele 3 finale jucate între 2010 şi 2012. 

ADVERTISEMENT
Tags: