Ce se întîmplă cu Chiricheş? “Nu înţelege că nu e Belo!”

Considerat cel mai valoros jucător din România, Vlad Chiricheş a avut o prestaţie catastrofală în meciul contra Turciei. A greşit la primul gol marcat de adversari, cînd l-a scăpat din marcaj...
11.09.2013 | 11:50
Ce se intimpla cu Chiriches Nu intelege ca nu e Belo
ADVERTISEMENT

Considerat cel mai valoros jucător din România, Vlad Chiricheş a avut o prestaţie catastrofală în meciul contra Turciei. A greşit la primul gol marcat de adversari, cînd l-a scăpat din marcaj pe Burak, şi a avut o evoluţie foarte nesigură pe întreaga durată a partidei. Nici în meciul cu Ungaria evoluţia sa nu a fost una pe măsura aşteptărilor, dar atunci a fost salvat de “sterilitatea” adversarilor. A fost taxat şi de Piţurcă. “Nu se poate ca Burak să dea de acolo cu capul. Chiricheş a greşit”.

1. Probleme fizice

În ultimele săptămîni, Vlad Chiricheş s-a zbătut din punct de vedere fizic. A lipsit de la meciurile Stelei cu Legia Varşovia, din play-off-ul Ligii Campionilor, din cauza unei accidentări la spate, iar la Tottenham nu a apucat să debuteze. Chiar fundaşul a recunoscut la finalul meciului cu Turcia că nu este încă suficient de bine pregătit fizic. “În primul rînd sînt dezamăgit că, în frunte cu mine, nu am reuşit să ne refacem la timp din punct de vedere fizic după victoria cu Ungaria. Sînt foarte trist pentru evoluţia mea”, a spus Chiricheş.

ADVERTISEMENT

2. Nu mai jucase un meci oficial de o lună

Pînă la dubla cu Ungaria şi Turcia, Vlad Chiricheş ajunsese la aproape o lună fără să bifeze niciun meci oficial. Ultima oară cînd a intrat pe teren în tricoul Stelei a fost pe 17 august, cînd a fost integralist în partida cîştigată cu CFR Cluj, scor 3-0. Cu Gaz Metan Mediaş a fost menajat pentru dubla cu Legia, dar a lipsit şi contra polonezilor din cauza accidentării.

3. Presiune prostească pusă de Piţurcă dîndu-i banderola

Contra Turciei, Vlad Chiricheş a fost căpitan naţionalei pentru a treia oară în cariera sa. Prima dată s-a întîmplat la egalul contra Slovaciei, scor 1-1, iar apoi au urmat meciurile din această dublă cu Ungaria şi Turcia. În nici unul dintre cele trei meciuri, Vlad nu a avut o evoluţie prea reuşită,  pe măsura celor care le-a avut în trecut pentru echipa naţională şi Steaua. La Steaua, Chiricheş nu poartă banderola de căpitan, această sarcină îi revine lui Alexandru Bourceanu. Decizia lui Piţurcă de a-l deposeda de banderolă pe Răzvan Raţ, om cu 90 de selecţii la naţională, pentru a i-o acorda lui Vlad Chiricheş s-a dovedit falimentară şi protească, mai ales în condiţiile în care fotbalistul trece printr-o perioadă complicată, în care gîndurile îi stau, în primul rînd, la transferul vieţii pe care tocmai l-a prins, nu la dirijarea în teren a tricolorilor. A încercat să-şi asume responsabilităţi, din acest punct de vedere, în teren, şi a greşit aproape non-stop.

ADVERTISEMENT

4. Nu mai are aceeaşi încredere

Pe lîngă problemele de marcaj, pe care le mai întîmpina şi în trecut, Vlad Chiricheş nu a mai reuşit de această dată să compenseze cu ieşirile spectaculoase din apărare. Contra Turciei, Vlad a pierdut mai multe baloane în propria jumătate, oferindu-le oaspeţilor cîteva ocazii foarte bune de a marca. Emerich Ienei a taxat imediat nesiguranţa căpitanului naţionalei. “Chiricheş trebuie să înţeleagă că nu este Miodrag Belodedici. Îşi asumă foarte multe riscuri şi comite foarte multe greşeli. Trebuie să fie mult mai atent”, a declarat Emeric Ienei pentru FANATIK.

5. A ajuns rezervă la echipa de club

Dacă pînă de curînd era vedetă la echipa de club şi nu se punea problema postului de titular, trecerea la Tottenham schimbă datele problemei pentru Vlad. În acest moment, românul este văzut ca a patra variantă pentru postul de fundaş central, după Verthongen, Dawson şi Kaboul. În plus, titularii Verthongen şi Dawson formează un cuplu foarte bine sudat, Chricheş avînd şanse destul de mici să intre în următoarea perioadă. În primele trei meciuri din acest sezon din Premier League, Spurs a primit un singur gol, etapa trecută, de la Arsenal. În Liga Europa, englezii nu au primit gol în dubla cu Dinamo Tbilisi din play-off, cîştigată cu scorul general de 8-0.

ADVERTISEMENT