News

Ce se mai întâmplă cu Aeroportul Băneasa. Anunț de ultimă oră: ”Așteptăm operarea de curse regulate”

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a declarat recent că Aeroportul Băneasa va fi folosit din nou pentru curse regulate.
30.10.2022 | 13:36
Ce se mai intampla cu Aeroportul Baneasa Anunt de ultima ora Asteptam operarea de curse regulate
Aeroportul Băneasa este deschis pentru cursele regulate. Foto: commons.wikimedia.org, canva.com - colaj.com
ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, Aeroportul Băneasa este deschis și poate fi operat din noi. Valentin Iordache a declarat că se estimează că reluarea curselor regulate va fi consemnată în luna martie 2023.

Veste bună pentru românii care preferau Aeroportul Băneasa

Încă nu sunt încheiate contracte pentru operarea de curse regulate pe Aeroportul Băneasa. Ne aşteptăm ca acestea să înceapă la începutul anului viitor, cel mai probabil în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Dar asta nu înseamnă că aeroportul nu poate fi folosit aşa cum a funcţionat şi anul trecut pe perioada EURO 2020. Vom avea şi anul acesta.

Chiar săptămâna viitoare aşteptăm o serie de curse charter cu suporteri și o echipă de fotbal care vor trece prin terminalul aeroportului Băneasa.

ADVERTISEMENT

Deci, aeroportul este practic deschis, poate fi operat şi aşteptăm acum ca şi companiile să înceapă operarea de curse regulate“, a precizat Iordache, conform Agerpres.

Totul depinde de interesul companiilor aeriene

În continuare, purtătorul de cuvânt al CNAB a explicat de ce în prezent încă nu au fost încheiate contracte pentru cursele regulate. Astfel, Valentin Iordache a punctat că în sezonul de iarnă, operarea curselor regulate este mai greu de realizat.

ADVERTISEMENT

Motivul? Cererea pentru bilete este mai mică. De aceea, în viziunea acestuia, sunt șanse mai mari ca reluarea curselor regulate pe Aeroportul Băneasa să fie consemnate fie în primăvară.

Mai exact, în lune martie. Totuși, acesta nu a exclus posibilitatea ca reprezentanții companiilor aeriene să depună cererile de operare mai devreme. Indiferent că este vorba despre curse regulate, charter, interne sau externe.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul CNAB a completat că în prezent nu mai contează ce tip de companie operează pe un aeroport, indiferent că ne referim la una low-cost sau la una de linie.

Iordache a precizat că aeroportul este deschis pentru trafic indiferent unde se încadrează respectivele companii aeriene. În ceea ce priveștue CNAB, precizăm că administrează atât Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), cât şi Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa).

ADVERTISEMENT
Tags: