Te-ai gândit ce se va întâmplă în corpul tău dacă o să consumi oțet în fiecare zi? Alimentul conține compuși benefici organismului uman. Însă, anumite persoane ar putea avea de suferit.
Când vine vorba despre dieta mediteraneeană salatele și legumele proaspete sunt un factor esențial, iar acestea conțin ulei de măsline, care are multiple beneficii pentru organismul uman, precum și oțet.
Oțetul poate avea și el efecte pozitive asupra sănătății. Printre acestea se numără: echilibrul microbiotei intestinale, greutatea corporală, nivelurile de glucoză din sânge și sănătatea cardiovasculară.
Dar, pe de altă parte, oțetul poate avea efecte adverse în comparație cu anumite medicamente sau poate fi chiar iritant. Conform Școlii Publică T.H. Chan de la Universitatea Harvard (Statele Unite) acest aliment este sărac în calorii, dar și în nutrienți.
Astfel, când vorbim despre oțet, ne oferim la un dressing ideal. Mai ales că, acesta nu conține sodiu sau zahăr, fiind numai bun pentru a da gust alimentelor fără un adaos suplimentar de sare sau de zahăr.
La persoanele sensibile, o cantitate mare de oțet consumată în timp scurt poate conduce la putea provoca iritații ale esofagului sau stomacului. Totodată, ar putea afecta smalțul dinților și le poate influența culoarea.
Însă, conform unor studii oțetul poate contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge și de aceea, uneori, medicii îl recomandă ca metodă de control al indicelului glicemic.
Oțetul poate fi de ajutor și pentru persoanele care își doresc să scape de kilogramele în plus, însă nu există suficiente date care să susțină această informație ca fiind complet adevărată.
De menționat este că acest aliment nu conține bacterii benefice, cu toate că este obținut în urma procesului de fermentație. Oțetul de mere, totuși, conține anumite elemente ce hrănesc bacteriile bune din intestin, conform spectacola.ro.