News

Ce se poate întâmpla cu Manchester City? Cazul „Malaga” îi bântuie pe fanii „cetățenilor”! Andaluzii au avut printre cele mai bune echipe din La Liga, dar acum joacă în liga a doua

15.02.2020 | 14:27
Ce se poate intampla cu Manchester City Cazul Malaga ii bantuie pe fanii cetatenilor Andaluzii au avut printre cele mai bune echipe din La Liga dar acum joaca in liga a doua
ADVERTISEMENT

Manchester City trece prin momente dificile, după ce a fost exclusă din participarea în cupele europene. Traseul formației lui Pep Guardiola pare similar cu cel al Malagăi, formație care era printre cele mai bune echipe din La Liga și care a ajuns până în sferturile Champions League (2012-2013), fiind eliminată dramatic de Borussia Dortmund.

Manchester City poate avea același destin ca Malaga

Vestea conform căreia UEFA a exclus-o pe Manchester City din Cupele Europene îi bântuie pe fanii „cetățenilor”, care își amintesc prin ce transformări a trecut Malaga, formație care a fost „umflată” cu bani arabi, iar care în prezent evoluează în liga a doua din Spania.

ADVERTISEMENT

Povestea andaluzilor a început în vara anului 2010, atunci când șeicul Abdullah Al Thani, un bogat om de afaceri din Qatar, a decis să cumpere Malaga pentru 36.000.000 de euro, devenind primul investitor arab din fotbalul spaniol.

În primii doi ani, la Malaga s-au investit aproximativ 85.000.000 de euro, iar pe „La Rosaleda” au ajuns nume mari, precum: Ruud van Nisterlooy, Martin Demichelis, Julio Baptista sau Javier Saviola.

ADVERTISEMENT

După doar un sezon, avându-l pe Manuel Pellegrini pe bancă și cu tinere speranțe ale fotbalului spaniol ca Isco, Nacho Monreal sau Santi Cazorla, Malaga avea să ocupe locul patru în La Liga, cea mai bună clasare din istorie.

Excluderea din cupele europene a însemnat căderea „imperiului” construit

Chiar dacă sezonul 2012-2013 a fost unul dintre cele mai bun din istoria clubului, acesta a reprezentat începutul sfârșitului pentru Malaga.

ADVERTISEMENT

Situația economică a andaluzilor era la pământ, din cauza deciziilor lipsite de sens ale patronului Al Thani, motiv pentru care UEFA a decis să o excludp pe Malaga din cupele europene, deși echipa se clasase pe locul șase în campionat, poziție care îi asigura prezența în Europa League.

Rând pe rând, fotbaliștii de top au părăsit-o pe Malaga, la fel cum a făcut și Manuel Pellegrini, iar formația andaluză a retrogradat la sfârșitul sezonului 2017-2018.

ADVERTISEMENT

În prezent, Malaga evoluează în liga a doua din Spania, acolo unde se luptă pentru a nu retrograda în liga a treia.

  • 17 este locul pe care Malaga îl ocupă în liga a doua din Spania, cu 31 de puncte după 27 de etape
ADVERTISEMENT