Ouăle pentru Paște sunt colorate, strălucitoare și impecabile. Gospodinele cu experiență spun ce se pune în apa în care le fierbi înainte de a fi vopsite. Trucul care păstrează coaja intactă este simplu și constă într-un produs ieftin.
Te-ai gândit vreodată ce trebuie să adaugi în apa în care fierbi ouăle pentru Paște? Răspunsul este cât se poate de simplu. Atunci când nu vrei ca coaja lor să se spargă trebuie să ții cont de un sfat util și foarte practic.
Acesta are legătură cu un citric cu numeroase beneficii pentru sănătate. Experții din domeniul culinar recomandă să se pună în vasul de pe aragaz sucul de la o lămâie proaspătă. Acesta este secretul din spatele unui preparat corect.
Pentru a ține cont de acest truc trebuie să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie. Procesul este indicat să aibă loc înainte să le pui la fiert. În felul acesta vei observa că lucrurile se vor desfășura ca la carte, fără incidente.
Pune ingredientul minune și în apa în care fierbi ouăle de Paște, astfel încât coaja să rămână intactă. Pontul acesta este ideal chiar dacă ouăle au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate, nicidecum la frigider.
Ouăle de Paște sunt, în general, roșii pentru a ne aminti de momentul în care acestea s-au înroșit de la sângele ce picura din rănile lui Hristos. Evenimentul le spune credincioșilor de pretutindeni că simbolistica are legătură cu răstignirea.
Potrivit crestinortodox.ro, în cele mai vechi timpuri oul era oferit în dar, motiv pentru care era considerat simbol al echilibrului. La acea vreme era văzut ca un simbol al creației, fecundității, vieții și reînnoirii naturii.
Obiceiul vopsirii de ouă roșii a fost întâlnit la poporul chinez cu două mii de ani înainte de Hristos. Ulterior, tradiția s-a transmis creștinilor și este practicată în zilele noastre de locuitorii din Europa și din Asia.