Juratul emisiunii culinare MasterChef România le spune celor care-l urmăresc pe social media ce se pune în ciorba de fasole. Doar așa o să iasă la fel de gustoasă ca la restaurant. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu este simplu și se găsește în toate magazinele.
Ciorba de fasole se numără printre preparatele culinare tradiționale românești, care nu lipsește din meniurile restaurantelor. Nu este local care să se respecte și să nu aibă la masa de prânz acest fel de mâncare.
Florin Dumitrescu spune ce se adaugă ca să iasă savuros, exact ca atunci când iei masa de oraș. De acum înainte nu va mai fi nevoie să comanzi pentru că poți prepara această rețetă chiar în propria bucătărie. Există un ingredient care îi dă un plus de savoare.
Cunoscutul bucătar dezvăluie care este secretul ce îi dă un gust autentic. Juratul de la MasterChef România apelează de fiecare dată la tarhon, care se poate folosi atât proaspăt, cât și murat, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.
Se adaugă în ciorba de fasole o cantitate foarte mică. Vedeta de la Pro TV pune 2-3 linguri astfel încât rezultatul final să fie unul apreciat și pe placul tuturor. Un alt pont pentru această mâncare constă în smântână. Florin Dumitrescu o folosește, de obicei, la servire.
Florin Dumitrescu nu folosește multe ingrediente atunci când pregătește ciorba de fasole cu tarhon. Cheful utilizează 500 de grame de carne de porc afumată (costiță, kaizer, ciolan sau piept de porc) și 4 cartofi, tăiați cuburi.
În plus, pentru această rețetă bucătarul mai folosește 2 morcovi, 1 rădăcină de țelină, 1 păstârnac, 1 ceapă mare și o legătură de leuștean proaspăt, tocat mărunt. Pentru preparat mai e nevoie de sare, piper și apă. Legumele se spală bine, se curăță și se toacă cât mai mărunt.
În primul rând, carnea de porc se pune la fiert într-o oală încăpătoare. Se lasă pe aragaz până când este făcută bine, apoi se scoate și se taie în bucățele cât mai mici. Se lasă deoparte și între timp se pun legumele (cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul) la fiert până se înmoaie și se pătrund bine.
În al doilea rând, se călește ceapa într-o lingură de ulei. Aceasta trebuie să devină aurie și sticloasă. Ceapa călită se pune apoi în oala cu legume fierte. Se adaugă tarhonul pentru o aromă puternică și deosebită. Ciorba de fasole trebuie să mai fiarbă 10-15 minute.
Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gusturile fiecărei gospodine. Florin Dumitrescu pune la final leușteanul proaspăt tocat și servește preparatul cu afumătură fierbinte. În bol pune și o lingură de smântână, care conferă o textură cremoasă.