Șnițelele de pui sunt foarte ușor de preparat și se fac destul de repede. De multe ori, acestea reprezintă alegeri delicioase pentru prânz sau cină și se pot consuma împreună cu diverse garnituri. Adăugarea unui ingredient secret le poate face mai pufoase.
Un preparat popular din bucătăria austriacă este șnițelul, apreciat de foarte multe persoane. Are un gust delicios, iar textura crocantă îi cucerește pe mulți. Procesul de preparare este foarte simplu și nici nu durează mult.
Șnițelul se poate face din pui, vită sau porc și trebuie doar să respecți câțiva pași simpli în prepararea acestuia. Se dă prin făină și ou, dar și pesmet, dacă vrei o crustă crocantă, și se prăjește în ulei încins. Îl poți servi ca atare, dar și alături de o garnitură preferată.
Dacă preferi șnițelele de pui, trebuie să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta să le faci pufoase, cu un gust deosebit. Vor fi fragede, dar și crocante la exterior, dacă folosești făină, sare, ou și pesmet, dar și piper.
Folosirea cărnii proaspete, de bună calitate, este esențială pentru a obține șnițele gustoase. Bucățile trebuie bătute cu ajutorul unui ciocan special pentru carne, apoi trebuie lăsate la frigider timp de o oră.
Cu ajutorul unui ingredient secret, care costă mai puțind de 4 lei, poți obține șnițele foarte gustoase, dar și cu o textură foarte bună. Dacă adaugi niște suc acidulat sau apă minerală în aluat, aluatul va fi mai pufos, dar și mai aerat, notează pandurul.ro.
Bucățile de carne nu vor absorbi la fel de mult ulei, iar șnițelele de pui vor avea mai mult volum. Te vei bucura de șnițele pufoase, cu un gust delicios.
Poți prepara aluatul pentru șnițele și cu sare și piper, făină, ouă, boia (o linguriță), o linguriță de muștar și 200 ml de apă minerală. Trebui să bați foarte bine ouăle, apoi fiecare ingredient se încorporează pe rând.
Carnea de pui se dă prin aluat, după care se pune la prăjit, în uleiul încins, pentru ca șnițelul să nu absoarbă foarte mult ulei. După de toate șnițelele sunt gata, le poți savura în funcție de preferințe.