Life

Ce se pune la rădăcina dovleceilor ca să obții o recoltă bogată. Îngrășământul natural din două ingrediente pe care le ai sigur în casă

Ce se adaugă la răsadurile de dovlecei pentru a avea o producție bună. Fertilizarea solului se face cu două produse simple din gospodărie.
21.06.2024 | 15:00
Ce se pune la radacina dovleceilor ca sa obtii o recolta bogata Ingrasamantul natural din doua ingrediente pe care le ai sigur in casa
Ce se adaugă la răsadurile de dovlecei pentru a avea o producție bună. Fertilizarea solului se face cu două produse simple din gospodărie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se pune la rădăcina dovleceilor ca să obții o recoltă bogată. Îngrășământul natural din două ingrediente pe care le ai sigur în casă. Metoda este la îndemâna tuturor celor care vor să aibă o curte plină de legume.

Ce se adaugă la răsadurile de dovlecei pentru a avea o producție bună. Fertilizarea solului se face cu două produse simple din gospodărie

Ce se adaugă la răsadurile de dovlecei pentru a avea o producție bună. Fertilizarea solului se face cu două produse simple din gospodărie. Acestea nu lipsesc din nicio casă pentru că sunt printre cele mai consumate de oameni.

ADVERTISEMENT

Îngrășământul natural care are efecte maxime când vine vorba de plantele din grădină este compus din orez și ou. Pentru acest fertilizator este nevoie de numai trei linguri de orez și un ou întreg, cu tot cu coajă.

Se adaugă peste cele două ingrediente doi litri de apă și apoi se lasă compoziția să se ”odihnească” vreme de 6 ore. După ce a trecut această perioadă se amestecă foarte bine și se folosește soluția diluată cu încă un litru de apă.

ADVERTISEMENT

În felul acesta se obține un amestec de 3 litri. Așadar, îngrășământul se pune la baza plantelor de dovlecei. Fertilizarea la dovlecei se poate face cu mare încredere și cu cenușă de lemn, care se aplică la rădăcina răsadurilor.

Se folosește aproximativ o lingură în fiecare gaură. Cenușa de lemn se poate aplica și la săpat, însă de această dată cantitatea este diferită, fiind vorba de o cană de cenușă pe 1 mp. O altă soluție constă în cărbunele activ care se găsește în toate farmaciile.

ADVERTISEMENT

Soluții utile pentru răsadurile de dovlecei

Un alt îngrășământ bun pentru dovlecei este realizat din biscuiți și apă. Cele două ingrediente se amestecă bine și se lasă compoziția deoparte vreme de 24 de ore, apoi se filtrează bine. Se udă rădăcinile o dată la 25 – 30 de zile.

Plantele din grădină cresc și se dezvoltă armonios dacă se folosesc cojile de la două cepe, împreună cu câteva frunze de dafin. Se amestecă într-un litru de apă și apoi se udă răsadurile la un interval mai lung, cam o dată pe lună.

ADVERTISEMENT

La fel de bine funcționează și amestecul de cuișoare cu apă. Fertilizarea pentru o recoltă bună se poate face și cu drojdie. De asemenea, îngrășământul natural pentru dovlecei se poate realiza și dintr-un litru de apă și o lingură de oțet de mere.

În felul acesta vei scăpa de absolut toate grijile și problemele. Sosirea toamnei te va găsi cu o curte plină de legume delicioase, numai bune pentru a fi transformate în preparate culinare sau pentru a fi puse la borcane.

ADVERTISEMENT
Tags: