Află ce trebuie să pui la rădăcinile roșiilor pentru ca acestea să aibă un gust deosebit. Grădinarii din trecut utilizau acest truc, care dă întotdeauna roade.
Roșiile sunt folosite în salate mai ales în timpul verii, deoarece le oferă un gust aromat și dulce, mai ales dacă sunt românești. Acestea se potrivesc cu mai multe feluri de mâncare.
Este cunoscut faptul că roșiile românești au un gust mai bun decât cele provenite din import, care conțin o cantitate mare de apă, lucru care le diminuează gustul. Din acest motiv, mulți români preferă să le planteze în propria curte.
Dacă vrei să te bucuri de roșii aromate și sănătoase, atunci trebuie doar să ții cont de câteva trucuri pe care gospodarii le aplică de mult timp.
Pentru a planta roșii care să se dezvolte corespunzător, ai nevoie de un teren și de niște răsaduri foarte bune. Un truc folosit de gospodarii pricepuți are legătură cu ce trebuie să pui la rădăcina roșiilor.
Chiar dacă roșiile sunt îngrijite corespunzător, se poate întâmpla ca acestea să nu aibă un gust conform așteptărilor. Ce trebuie să faci dacă vrei ca acestea să fie dulci și să aibă acea aromă apreciată de multe persoane?
Pentru ca roșiile să aibă acea aromă greu de confundat, trebuie să adaugi la rădăcina lor sare de magneziu, după cum informează spynews.ro.
Ca să prepari un amestec trebuie să pui, într-o sticlă, un litru de apă, la care se adaugă o lingură de sare de magneziu. Se amestecă soluția obținută. Aceasta trebuie pulverizată la rădăcina roșiilor, în perioada lor de creștere, de două ori pe lună.
În acest fel, roșiile vor crește armonios și se vor dezvolta așa cum trebuie. În plus, vor avea un gust bun și te poți bucura de ele în salate sau împreună cu alte feluri de mâncare.
Atunci când vrei ca roșiile tale să aibă un rod bogat, trebuie să folosești un alt ingredient foarte eficient și accesibil. Este vorba despre cenușă, care se adaugă la rădăcina roșiilor.
Trebuie să adaugi o cantitate de 500 de grame de cenușă, care se amestecă cu un litru de apă. Amestecul se pune la fiert, apoi se lasă la răcit până când cenușa se separă de apă.
Mai exact, cenușa trebuie să rămână la fundul recipientului. Apa se strecoară și se pune la rădăcinile roșiilor, în cantități potrivite.