News

Ce se redeschide după 15 mai! Încetează multe interdicții din starea de urgență. Video

04.05.2020 | 14:29
Ce se redeschide dupa 15 mai Inceteaza multe interdictii din starea de urgenta Video
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat ce activități se vor redeschide după 15 mai
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat ce activități se vor redeschide după 15 mai.

Ce se redeschide după 15 mai!

Ieșirea din starea de urgență începând cu data de 15 mai aduce cu sine și o serie de relaxări, iar președintele României a precizat ce activități se vor redeschide odată cu această schimbare.

ADVERTISEMENT

”Starea de urgență nu va fi prelungită. Va fi înlocuită prin stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, epidemia nu a trecut. Câteva lucruri se schimbă din 15 mai”, a declarat președintele.

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Posted by Fanatik News on Monday, May 4, 2020

Klaus Iohannis a precizat că începând cu data de 15 mai românii se vor putea mișca în interiorul localității și nu vor mai trebui să aibă completată declarația pe propria răspundere, dar vor fi obligați să poarte mască de protecție în spații închise și în transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Se vor redeschide frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele

”Nu e bine să exagerăm. Relxarea se va face pas cu pas. De regulă, un pas e cam de două săptămâni. Următorul calup va veni probabil la începutul lui iunie, apoi la mijlocul lui iunie”, a spus președintele.

Din 15 mai se vor redeschide saloanele de coafură și frizerie. De asemenea își vor deschide ușile cabinenetele stomatologice și muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare și igienă.

ADVERTISEMENT

”Relaxarea nu se aplică localităților care sunt în carantină. Deplasările vor fi restricționate pentru plecările din localitate. Este voie să se plece doar în interes de serviciu, pentru probleme medicale și pentru sport individual”, a menționat Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut toate aceste anunțuri într-o declarație de presă susținută după o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a mai precizat că bazele sportive nu se vor redeschide pentru amatori, dar sportivii de performanță vor putea începe cantonamentele, dar nu și competițiile sportive.

ADVERTISEMENT