Life

Ce se spune despre cei care s-au născut pe 29 februarie. Superstiția legată de această zi

Ce se întâmplă cu persoanele venite pe lume pe 29 februarie. Care este convingerea strâns legată de această dată din calendar.
28.02.2024 | 17:30
Ce se spune despre cei care sau nascut pe 29 februarie Superstitia legata de aceasta zi
Ce se întâmplă cu persoanele venite pe lume pe 29 februarie. Care este convingerea strâns legată de această dată din calendar. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se spune despre cei care s-au născut pe 29 februarie. Superstiția legată de această zi. În România, peste 12.000 de persoane își serbează ziua de naștere o dată la 4 ani, iar 183 dintre aceștia locuiesc în Harghita.

Ce se întâmplă cu persoanele venite pe lume pe 29 februarie. Care este convingerea strâns legată de această dată din calendar

Ce se întâmplă cu persoanele venite pe lume pe 29 februarie. Care este convingerea strâns legată de această dată din calendar. Datele cercetătorilor arată că șansele ca un om să se nască într-o zi de 29 februarie sunt de una la 1.461.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință vorbesc despre numeroase superstiții, anii bisecți fiind considerați dificili și imprevizibili. Acesta este motivul pentru care nu este indicat să se ia decizii radicale sau să se facă schimbări drastice.

Cei care își serbează ziua de naștere la această dată au păreri împărțite. Unii spun că au avut parte de o viață grea, în timp ce alții se consideră foarte norocoși și încearcă să vadă mereu partea bună a lucrurilor.

ADVERTISEMENT

Se spune că aceștia sunt oameni deosebiți, înzestrați cu convingeri ferme, ambițioși și descurcăreți. Foarte multe persoane născute pe 29 februarie au ajuns oameni de știință, lideri spirituali ori religioși, afaceriști, actori, scriitori, regizori sau compozitori.

Unul dintre cei mai cunoscuți din țara noastră este Marin Sorescu. Scriitorul s-a născut pe 29 februarie 1936, în localitatea Bulzești din județul Dolj. A fost membru titular al Academiei Române încă din anul 1992.

ADVERTISEMENT

Când își sărbătoresc ziua de naștere cei veniți pe lume pe 29 februarie

Toate persoanele care sunt născute pe 29 de ani reușesc să își serbeze ziua de naștere o dată la 4 ani, dar asta nu înseamnă că nu se pot bucura și în anii obișnuiți, nebisecți. Se spune că cei care au văzut lumina zilei înainte de amiază pot petrece pe 28 februarie.

Persoanele care au venit pe lume în după-amiaza zilei de 29 februarie sau seara ar fi bine să se cinstească cu cei dragi în prima zi de primăvară, pe 1 martie. În întreaga lume sunt circa 4,1 milioane de oameni născuți în ultima zi din februarie.

ADVERTISEMENT

Ce spun oamenii născuți pe 29 februarie

Mirela Laczkó Dávid, una dintre femeile românce născute pe 29 februarie, se consideră o persoană norocoasă. Este un antreprenor de succes, fiind împlinită și fericită cu proiectele pe care le desfățoară în carieră.

„Sunt o visătoare și mi-am îndeplinit visurile unul câte unul. Pot să spun că sunt un om împlinit și 29 februarie mi-a stabilit un destin favorabil, chiar dacă au existat momente când mi-am întrebat mama de ce nu m-am născut și eu pe 28 februarie sau pe 1 martie.

Iar ea îmi spunea mereu: dacă ai venit pe lume în 29 februarie, ai venit cu un scop. Și astăzi cred că scopul meu este să fiu o luptătoare în viața asta și chiar așa mă simt”, a declarat femeia pentru informatiahr.ro.

ADVERTISEMENT