News

Ce se va întâmpla cu câinii reginei Elisabeta a II-a? Patrupedele aveau bucătar propriu și mâncau mai bine decât majoritatea oamenilor

Regina Elisabeta a II-a a lăsat în urma sa și patru câini care i-au fost alături în ultimii ani. Ce se va întâmpla cu patrupedele?
10.09.2022 | 13:57
Ce se va intampla cu cainii reginei Elisabeta a IIa Patrupedele aveau bucatar propriu si mancau mai bine decat majoritatea oamenilor
Regina Elisabeta a II-a a avut o reală pasiune pentru câini. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a fost o mare iubitoare de animale și a avut o pasiune deosebită pentru câini.

Animalele de companie, una dintre pasiunile reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, în cursul zilei de joi, la domeniul Balmoral din Scoția. Pe parcursul vieții, regina, o mare iubitoare a necuvântătoarelor, a avut nu mai puțin de 30 de animale de companie. Cea mai mare parte dintre aceștia au fost câini din rasa corgi galez Pembroke.

ADVERTISEMENT

Odată cu decesul său, rămân în urma reginei cel puțin patru câini. Muick, Sandy, Lissy și Candy sunt numele celor patru animale de companie care au rămas fără stăpână. Doi dintre aceștia sunt corgi, unul este cocker spaniel, iar unul este dorgi, un hibrid de dachshund si corgi.

Pasiunea reginei pentru câini poate fi urmărită înapoi în timp, avându-și originile la majoratul Elisabetei a II-a. Atunci a primit cadou un corgi pe care l-a numit Susan. Din acest câine s-au născut, mai departe, toți descendenții patrupezi din această specie de care regina a avut grijă pe parcursul deceniilor.

ADVERTISEMENT

Câinii reginei, tratați cu adevărat regește

De-a lungul anilor, câinii au însoțit-o de multe ori pe regină în deplasări oficiale și în alte apariții publice. Iar aceștia au fost și tratați așa cum se cuvine, adică regește, având în vedere statutul pe care l-au avut în sânul familiei regale.

Câinii reginei au avut propria cameră la Palatul Buckingham. Acesta era cunoscută drept Camera Corgi. Aici, fiecare dintre ei avea un coș de răchită, iar așternuturile erau schimbate zilnic.

ADVERTISEMENT

Mai mult, meniul câinilor era unul divers și, cu siguranță, mult peste posibilitățile multor oameni de rând. Patrupedele aveau un bucătar propriu, care le introducea în dietă, printre altele, preparate din iepure proaspăt sau vită. La dispoziția câinilor erau și doi valeți, care supravegheau animalele în lipsa reginei.

În 2015, regina a decis să nu mai preia alți câini, de teama ca aceștia să nu rămână fără ”mamă” în cazul decesului său. Dar schimbarea a avut loc după moartea prințului Philip, în 2021. Odată cu aniversarea sa, a primit cadou un pui de corgi de la prințul Andrew și de la fiicele acestuia.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu câinii reginei?

Încă nu este clar ce se va întâmpla cu cei patru câini pe care regina i-a lăsat în urmă. Unii experți speculează că aceștia ar putea fi separați și ar putea ajunge în casele diverșilor membri ai familei regale.

”Andrew are cockeri spaniel și ar putea să ia înapoi câinele dăruit anul trecut. William și Kate au și ei o pasiune pentru câini, astfel că ar putea să adopte din ei”, spune Claudia Joseph, jurnalistă, conform npr.org.

Alte voci susțin că animalele ar putea rămâne în grija staff-ului de încredere al reginei. Penny Junor a scris pe larg despre subiectul cânilor pe care i-a avut regina Elisabeta a II-a.

Aceasta notează că atât creatoarea de modă a reginei, Angela Kelly, cât și angajatul regal Paul Whybrew, au experiență în ceea ce privește grija pentru corgii pe care i-a avut regina.

ADVERTISEMENT