News

Ce se va întâmpla cu concediile românilor din această vară. Anunț de ultimă oră al premierului Orban

29.04.2020 | 15:40
Ce se va intampla cu concediile romanilor din aceasta vara Anunt de ultima ora al premierului Orban
Magazinele mici, cu plasare la stradă, vor fi redeschise după 15 mai. Sursă foto: INQUAM Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea măsurilor restrictive începând cu 15 mai, iar tot mai mulți români au început să se gândească la vacanța din această vară.

Ce se va întâmpla cu concediile românilor din această vară

Premierul Ludovic Orban a vizitat miercuri uzina de produse speciale Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa și în conferința de presă susținută acolo a precizat ce se va întâmpla cu concediile românilor din această vară.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă românii vor putea merge în vacanțe în lunile iulie și august, șeful Guvernului a precizat nu s-a luat nicio decizzie finală. Acestea vor fi anunțate după o analiză serioasă a situației epidemiologice.

”În ce mă priveşte pe mine, nu văd vreo restricţie în ceea ce priveşte activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu, evident, stabilirea unui set de reguli”, a declarat prim-ministrul, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

”E puţin probabilă reluarea activităţii restaurantelor”

Ludovic Orban a precizat că activitatea hotelieră poate să pornească cu anumite reguli, deși președintele Klaus Iohannis anunțase că sunt interzise deplasările mai lungi fără un motiv întemeiat.

Șeful Executivului a subliniat că activitatea restaurantelor prezintă însă un risc crescut de răspândire a coronavirusului, deoarece sse adună multă lume și puține localuri au separeuri.

ADVERTISEMENT

”La restaurant nu poţi să porţi masca, distanţa la aceeaşi masă şi distanţa dintre mese este mică. Conform evaluărilor actuale, în primă fază e puţin probabilă reluarea activităţii restaurantelor”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că, pentru fiecare ridicare a restricţiilor, se va aştepta o perioadă de 15 zile, interval în care se manifestă virusul, pentru a vedea eventualele efecte asupra nivelului de infectare a cetăţenilor şi, în funcţie de evoluţie, se vor lua decizii.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a vizitat miercuri uzina de produse speciale Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa și în conferința de presă susținută acolo a precizat cât vor costa măștile produse în România.

ADVERTISEMENT