News

Ce se va întâmpla cu deciziile de recalculare a pensiilor. Anunțul momentului făcut de Ministerul Muncii

Anunț important pentru seniori privind deciziile de recalculare a pensiilor. Ce transmite Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale
28.06.2024 | 16:43
Ce se va intampla cu deciziile de recalculare a pensiilor Anuntul momentului facut de Ministerul Muncii
Ce se va întâmpla cu deciziile de recalculare a pensiilor. colaj Fanatik/ Foto Hepta/Pixabay
ADVERTISEMENT

Seniorii din România primesc vești importante privind modalitatea în care le vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor. Anunțul a fost făcut, vineri, 28 iunie, de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Anunț important privind deciziile de recalculare a pensiilor

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise prin Poșta Română. Măsura a fost anunțată după ce Executivul a aprobat, vineri, o ordonanță de urgență în acest sens. Prin urmare, Poșta Română este instituția care se va ocupa de serviciile de pregătire și expediere a plicurilor ce conțin documentele.

ADVERTISEMENT

„Reforma sistemului public de pensii mai face un pas şi trece în faza de organizare logistică, astfel încât toţi pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023.

În acest sens, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi (vineri, 28 iunie 2024, n.r.), ca Poşta Română să fie instituţia care să ofere servicii integrate de pregătire şi expediere a plicurilor care conţin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public”, a transmis Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a asigurat vârstnicii că deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge la aceștia în timp util, așa cum Guvernul a promis.

„Datorită ordonanţei de urgenţă aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate şi sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”,a adăugat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla dacă pensionarii nu sunt acasă când poștașul le aduce documentul

În cazul în care beneficiarii nu vor fi găsiți acasă de poștaș, atunci când vor fi distribuite documentele, ei pot merge la oficiul poștal pentru a le ridica. Deciziile de recalculare vor rămâne aici timp de câteva zile.

Dacă vârstnicii nu le vor lua de la poștă în această perioadă, deciziile vor fi trimise la casele județe de pensii. Beneficiarii vor putea găsi aici documentele, potrivit unui anunț făcut acum o săptămână de șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

ADVERTISEMENT

Peste trei milioane de pensionari din România vor avea indemizații mai mari, de la 1 septembrie 2024, după recalculare. În cazul celor care au stagiu mare de cotizare, majorările sunt și de până la 90 la sută.

 

ADVERTISEMENT