News

Ce se va întâmpla cu declarația pe propria răspundere după 15 mai. Explicațiile oferite de Klaus Iohannis

28.04.2020 | 20:24
Ce se va intampla cu declaratia pe propria raspundere dupa 15 mai Explicatiile oferite de Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu declarația pe propria răspundere după relaxarea măsurilor de izolare? A fost una dintre chestiunile abordate de președintele Klaus Iohannis în conferința de presă de marți.

Ce se va întâmpla cu declarația pe propria răspundere după 15 mai. Explicațiile oferite de Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere, actul care a dat mari bătăi de cap românilor în ultimele două luni și, multora dintre ei, le-a adus uriașe amenzi, ar putea să dispară după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Dacă acest lucru se va întâmpla sau nu vom afla în cursul săptămânii viitoare, a anunțat Klaus Iohannis într-o conferință de presă extinsă organizată marți la Palatul Cotroceni.

”Săptămâna viitoare, când vom decide dacă vom prelungi starea de urgență sau o vom înlocui prin altă măsură administrativă, vom clarifica toate aceste chestiuni de detaliu.

ADVERTISEMENT

Datele epidemiologice de până acum arată că evoluția la noi în țară a fost până acum relativ bună. Stăm mult mai bine față de alte țări mai performante decât noi. Este clar că această perioadă apasă foarte mult, nu doar asupra economiei, inclusiv asupra stării populației.

Nu vreau să intru astăzi în detalii, dar am considerat că este bine ca românii să știe că există un termen de la care începem relaxarea. Nu putem, pur și simplu, să stăm blocați la infinit toți.” a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Va fi declanșată stare de alertă după 15 mai?

Despre posibilitatea de a fi declarată stare de alertă după 15 mai, Klaus Iohannis a spus că varianta se află pe masa discuțiilor oficialilor din fruntea Statului.

”Discutăm această variantă de 2 săptămâni, dar decizia nu o vom lua mâine pentru că vrem să vedem cum evoluează situația.

ADVERTISEMENT

Legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată să nu fim iarăși în situația de stres în care am fost la începutul epidemiei. Vreau să avem rezervele pentru situația în care va veni al doilea val.”

ADVERTISEMENT