News

Ce se va întâmpla cu dosarul accidentului de la 2 Mai. Vlad Pascu află dacă va fi judecat la altă instanță

Decizie privind dosarul accidentului de la 2 mai. Vlad Pascu, șoferul vinovat, urmează să afle dacă va fi judecată la altă instanță.
02.04.2024 | 11:58
Ce se va intampla cu dosarul accidentului de la 2 Mai Vlad Pascu afla daca va fi judecat la alta instanta
Ce se va întâmpla cu dosarul accidentului de la 2 Mai. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

O decizie va fi luată, marți, 2 aprilie, în ceea ce privește dosarul accidentului tragic de la 2 Mai, urmând ca Vlad Pascu, vinovatul pentru moartea a doi tineri, să afle dacă va fi judecat la altă instanță.

Decizie privind dosarul accidentului de la 2 mai. Unde va fi judecat Vlad Pascu

Situația are loc după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a solicitat strămutarea dosarului în care este judecat Vlad Pascu. Cererea respectivă a fost depusă la data de 19 martie 2024.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, șoferul drogat de la 2 mai ar putea să nu mai ajungă în fața judecătoarei cercetată disciplinar, Ioana Ancuţa Popoviciu, care a stârnit revolta părinților și a opiniei publică, în urma comportamentului său.

Procurorii din Mangalia cer strămutarea dosarului din cauza informațiilor apărute în mass media cu privire la felul în care a avut loc ședința de judecată, potrivit News.ro. Primul termen de judecată a avut loc pe 22 februarie, iar cel de-al doilea pe 14 martie.

ADVERTISEMENT

Amintim că la cele două termene de judecată, părinții tinerilor uciși în accidentul de la 2 mai, produs în vara anului trecut, au spus că judecătoarea a avut o atitudine necorespunzătoare și nu ar fi analizat dosarul.

Judecătoarea de la Mangalia a stârnit revolta părinților celor două victime

Familiile victimelor au declarat că judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu ar fi mestecat gumă în timp ce se afla în sală. Apoi, aceasta a cerut buletinul unuia dintre tinerii morți în accident, despre care nu știa că este decedat.

ADVERTISEMENT

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul magistratului. „Sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în mass media în cursul zilelor de 22 şi 23 februarie 2024, referitoare la modalitatea în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată într-o cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia cu termen de judecată la data de 22 februarie 2024.

Cu referire la obligaţia judecătorului de a studia dosarele anterior şedinţei de judecată, modalitatea de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, precum şi verificarea unor eventuale situaţii de incompatibilitate în care s-ar fi putut afla judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, informa CSM.

ADVERTISEMENT

La următorul termen, tatăl lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în tragedie, a adus fotografia fiului său în sala de judecată. Și atunci judecătoarea a stârnit revolta părinților, când a întrebat cine este tânărul respectiv. Noul termen pe fond al procesului va avea loc pe 4 aprilie, adică peste două zile.

ADVERTISEMENT
Tags: