News

Ce se va întâmpla cu Olguța Vasilescu după ce a renunțat la funcția din PSD. Viorica Dăncilă a făcut anunțul

29.05.2019 | 11:45
Ce se va intampla cu Olguta Vasilescu dupa ce a renuntat la functia din PSD Viorica Dancila a facut anuntul

Viorica Dăncilă a vorbit despre informațiile apărute în presă legate de un posibil scandal făcut de Lia Olguța Vasilescu în interiorul PSD, după acuzațiile aduse de social-democrați finului său, Liviu Dragnea, după rezultatele slabe obținute la alegerile europarlamentare. Mai mult, acesta ar fi spus colegilor că vrea ca Lia Olguța Vasilescu să rămână la conducerea PSD.

Viorica Dancilă a vorbit despre așa-zisul scandal cu Lia Olguța Vasilescu

Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că are o colaborare foarte bună cu Olguța Vasilescu și că aceasta va rămâne în conducerea PSD. Ea a adăugat că nu înțelege de unde și de ce au apărut informații potrivit cărora ar fi divergențe în partid din cauza Liei Olguâa Vasilescu.

„Avem o colaborare foarte bună. Azi Olguța a fost alături de noi. Și-a spus și punctul de vedere. Nu avem nicio problemă. Olguța Vasilescu va rămâne în conducerea PSD. Nu știu de unde a apărut această informație că sunt divergențe”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Viorica Dancila scandal Lia Olguta Vasilescu
Viorica Dancila spune ca nu a existat un scandal provocat de Lia Olguta Vasilescu

Liviu Dragnea ar fi vrut-o pe Lia Olguța Vasilescu la conducerea PSD

Olguța Vasilescu este vicepreședinte al PSD. Ea a renunțat la funcția de purtător de cuvânt al partidului, precizând că a avut această funcție doar pe timpul campanie electorale la europarlamentare.

Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnaliști despre mesajele pe care le-ar fi trimis Liviu Dragnea colegilor din partid în care le-a fi spus că o preferă pe Olguţa Vasilescu la şefia PSD. „Trebuie să îi întrebaţi pe colegii care au primit aceste mesaje. Nu am de unde să ştiu. Nu mi-a spus domnul preşedinte Dragnea că ar prefera să rămână Lia Olguţa Vasilescu şi statutar nu ar fi putut acest lucru pentru că preşedintele executiv preia preşedinţia partidului”.

După condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarul angajărilor fctive de la protecțiia Copilului Teleorman, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis ca preşedinte interimar să fie Viorica Dăncilă, iar preşedinte executiv să fie Paul Stănescu. Statutul PSD spune că funcţia de preşedinte al formaţiunii poate fi preluată de preşedintele executiv, funcţie deţinută până la decizia forului social-democraţilor de premierul Viorica Dăncilă.