News

Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele în 2021. Anunțul venit de la PNL

09.11.2020 | 07:49
Ce se va intampla cu taxele si impozitele in 2021 Anuntul venit de la PNL
ADVERTISEMENT

La doar câteva zile după ce PSD acuza PNL că vrea să mărească taxele și impozitele pentru 2021, partidul de guvernământ a venit cu o serie de precizări în acest sens și a dezmințit toate aceste zvonuri.

Pentru România, criza sanitară înseamnă și va înseamna grave probleme de ordin economic, iar liberalii promit că populația nu va fi lovită de noi creșteri de taxe și impozite pentru anul viitor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, voci din cadrul partidului încă aflat la guvernare sau asigurări că nici nu vor apărea noi tipuri de taxări ale populației, deși rivalii social-democrați lansau acuzații în acest sens.

PNL anunță ce se va întâmpla cu taxele și impozitele în 2021

Mai mult ca sigur, criza financiară din 2021 va fi una mult mai pronunțată decât cea de la finele anului curent, grav afectat de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

În acest context, liberalii, prin vocea deputatului Lucian Heiuș, promit românilor că anul viitor nu vor fi introduse noi taxe şi impozite, iar cele existente nu vor fi majorate. Aceștia apreciază că o creştere a acestora ar reprezenta o mare greşeală din punct de vedere al politicilor din domeniul fiscalităţii.

“Nu se va introduce nici un impozit şi nicio taxă suplimentară anul viitor. Ar fi şi greşit acest lucru. Noi, în PNL, suntem oameni care ştim carte, suntem pregătiţi în acest domeniu şi orice student de anul II de facultate învaţă că o politică prociclică în domeniul fiscalităţii este greşită.

ADVERTISEMENT

PSD a aplicat o politică prociclică în momentul în care România era pe creştere economică şi ei au redus taxele şi impozitele. Întotdeauna când lucrurile merg bine, atunci poţi să măreşti impozite şi taxe pentru ca la momentul în care vine o scădere economică, să poţi să reduci impozite şi taxe, astfel încât să ajuţi agenţii economici şi populaţia să treacă cu bine prin momentul de scădere“, a spus deputatul liberal, conform Știripesurse.

PSD: Guvernul vrea să mărească taxele

La finalul lunii octombrie, senatorul PSD Radu Oprea a solicitat Guvernului să publice bugetul pe anul următor, susținând că liberalii intenționează să mărească taxele.

ADVERTISEMENT

”A trecut o săptămână de când am cerut PNL să prezinte bugetul pentru anul 2021. Nu l-au prezentat şi nici nu vor să-l prezinte. Au inventat tot felul de pretexte. Au amestecat votarea bugetului cu prezentarea bugetului înainte de alegeri. Nimeni nu le-a cerut să adoptăm bugetul – e normal ca noul Parlament să-l voteze.

Dar ca partid aflat la guvernare ai obligaţia de a fi transparent faţă de alegători, să le arăţi cum vei împărţi banii şi, mai ales, cu cât vei creşte taxele. Pentru că e clar că acesta e motivul pentru care au secretizat bugetul.

Nu vor ca oamenii să afle înainte de alegeri că vor majora taxele. E clar ca lumina zilei. Nu mai suntem în faza în care ne întrebăm dacă le vor majora, ci cu cât le vor majora. Este o certitudine confirmată în fiecare zi, în care PNL refuză să pună bugetul pe masă în faţa alegătorilor”, a declarat Oprea, citat de Agerpres, pe 28 octombrie.

ADVERTISEMENT