News

Ce se va întâmpla cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip după moartea Reginei Elisabeta a II-a

17.04.2021 | 17:43
Ce se va intampla cu trupul neinsufletit al Printului Philip dupa moartea Reginei Elisabeta a IIa
ADVERTISEMENT

Funeraliile Prințului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Duce de Edinburgh, au loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor.

Imediat după încheierea slujbei religioase la care vor asista Regina Elisabeta a II-a şi membri de marcă ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

ADVERTISEMENT

Corpul Prinţului Philip va fi mutat însă după ce Regina moare, astfel încât să poată fi împreună pentru totdeauna, informează Mirror.  Sicriul ducelui va fi plasat în Sicriul Regal de la Capela St. George, iar mai apoi urmează să fie îngropat împreună cu Regina Elisabeta când aceasta va înceta din viață.

Ce se va întâmpla cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Capela în care va fi depus trupul neînsuflețit al Prințului Philip se află pe terenul Castelului Windsor. Acesta poartă numele tatălui Reginei, care a murit de tromboză coronariană în 1952, la vârsta de 56 de ani. Construcția sa a fost terminată în anul 1969, iar trupul său a fost mutat acolo la 26 martie în acel an.

ADVERTISEMENT

Soția sa, Regina Mamă a Marii Britanii, a fost îngropată aici când a murit în 2002, la vârsta de 101 ani.

Fiica cea mai mică a lor, prințesa Margareta, a murit cu șapte săptămâni înaintea ei, iar cenușa ei a fost adusă la capelă din Cavoul Regal după moartea Reginei Mame, astfel încât să poată fi toți împreună.

ADVERTISEMENT

Ducele va fi lăsat să se odihnească într-un sicriu de stejar englezesc căptușit cu plumb, care a fost făcut pentru el în urmă cu mai bine de 30 de ani. Unul similar există și pentru Regină.

Membrii Familiei Regale sunt în mod tradițional îngropați în sicrie căptușite cu plumb, deoarece ajută la conservarea corpului mai mult timp. Sicriul prințesei Diana cântărea un sfert de tonă, din cauza cantității de căptușeală de plumb. Plumbul face sicriul etanș la aer, împiedicând pătrunderea umezelii.

ADVERTISEMENT

Prințul Philip, înmormântat sâmbătă

Funeraliile prinţului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au avut loc sâmbătă, la castelul Windsor. Tot ceremonialul a fost gândit chiar de către Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

După încheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

ADVERTISEMENT