Fotbal intern

Ce se va întâmpla pe Arena Națională, cu un an înainte de EURO. „Am vorbit deja cu viceprimarul”

22.05.2020 | 10:46
Ce se va intampla pe Arena Nationala cu un an inainte de EURO Am vorbit deja cu viceprimarul
ADVERTISEMENT

Arena Națională este cel mai mare stadion al țării, având o capacitate de 55.000 de locuri. Bucureștiul s-a înscris pe lista țărilor organizatoare la turneul final al EURO 2020 pentru a găzdui toate cele patru meciuri repartizate în grupa C de forul european exclusiv pe Arena Națională.

Ideea conducerii Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila

Cum însă fotbal nu se mai joacă momentan, poate odată cu reluarea competiției interne, preconizată pentru jumătatea lunii iunie, cel mai mare stadion al României își poate dovedi utilitatea în multe alte situații, cum ar fi acum transformarea tribunelor în spații pentru examenele studenților de la Facultatea de medicină.

ADVERTISEMENT

Este o idee cât se poate de serioasă pe care ar dori să o pună în aplicare conducerea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, ca urmare a faptului că în urma apariției coronavirusului este imposibil ca examenele să mai aibă loc în amfiteatrele lăcașului de învățământ, pentru că nu s-ar respecta distanțierea socială.

Ce spune rectorul Universității

Arena Națională se poate transforma într-o sală uriașă de examene. UMFCD se gândește serios la această variantă. Testele s-ar da în tribune, cu o distanță de 18 scaune între studenți, pe pupitre montate provizoriu.

ADVERTISEMENT

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, e convins că ar fi o soluție excelentă: „Spațiul este generos. Putem să aplicăm ideea, am vorbit deja cu viceprimarul Capitalei. Sunt niște avantaje, foarte multe intrări, nu ar exista cozi.

Arena Națională a fost gazda finalei Europa League

S-ar distruge gazonul din cauza scaunelor, așa că se poate sta foarte bine în tribune. Singura problemă e să asigurăm niște pupitre. Căutăm acum modalități ca studenții să aibă condiții comode pentru a lucra, chiar dacă examentul este grilă”

ADVERTISEMENT

Arena Națională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011 cu partida România – Franța, scor 0-0. În 2012 a fost gazda finalei Europa League dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao.

Simona Halep și-a prezentat aici trofeele

Însă de-a lungul timpului s-a dovedit a fi un loc deosebit de util și pentru alt gen de evenimente. Concertele au fost cele mai multe, dar ele au devenit și principala cauză a deteriorării constante a gazonului.

ADVERTISEMENT

Tot pe Arena Națională au mai fost organizate evenimente medicale, simulări de cutremure, chiar și mitinguri politice. Tot aici Simona Halep a sărbătorit alături de fani câștigarea trofeelor de la Roland Garros și Wimbledon, prezentându-le trofeele.

ADVERTISEMENT
Tags: