News

Ce secret ascunde o biserică din România. Preotul a rămas fără parohie și de supărare s-a refugiat într-o mănăstire din Suceava

Enoriașii dintr-un sat din județul Iași sunt disperați din cauză că au rămas fără preotul care s-a călugărit și a plecat la o mănăstire diin Suceava.
30.07.2022 | 10:55
Ce secret ascunde o biserica din Romania Preotul a ramas fara parohie si de suparare sa refugiat intro manastire din Suceava
Bogdan Preutu (dr.) este acum călugăr la o mănăstire din Suceava Foto: Facebook Bogdan Preutu
ADVERTISEMENT

Biserica din satul Chilișoaia, comuna Dumești, una dintre cele mai frumoase din județul Iași este acum abandonată după ce a rămas fără preot.

Ce secret ascunde o biserică din România

Preotul Bogdan Preutu, cel care slujea în satul Chilișoaia, a plecat chiar înainte de Paște. Printre poveștile care circulă prin sat este și aceea conform căreia preotul ar fi devenit călugăr la o mănăstire din județul Suceava, după ce soția l-a părăsit.

ADVERTISEMENT

„El a plecat undeva, înainte de Paște, dar nu știm exact motivul. Se aud multe vorbe prin sat, că l-ar fi lăsat soția și a fost mutat la Suceava, unde este călugăr sau stareț.

E foarte greu fără preot în sat. Noi îl mai sunăm să vină când avem nevoie și când poate vine. Nu știm de ce l-ar fi părăsit soția”, a precizat o localnică din satul Chilișoaia, comuna Dumești, Iași pentru publicația Bună ziua Iași.

ADVERTISEMENT

Varianta gurilor rele este că Bogdan Preutu ar fi avut o înțelegere cu fosta sa soție, de a se căsători doar pentru a-l ajuta să devină preot.

„Nu se știe nimic exact, dar se zvonește că preotul s-ar fi căsătorit cu doamna preoteasă după o înțelegere. S-ar fi înțeles să se căsătorească doar ca el să fie preot, să fie hirotonit.

ADVERTISEMENT

Cred că nu s-au mai înțeles și a dat divorț de el. Nu a mai putut, probabil, să continue ca preot și l-au mutat undeva, în Suceava, la o mănăstire”, a mai precizat un localnic.

Mitropolia confirmă că preotul s-a călugărit

Publicația ieșană a obținut un punct de vedere legat de situația preotului de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, care au confirmat că Bogdan Preutu este acum călugăr în județul Suceava.

ADVERTISEMENT

„Vă pot confirma doar că, într-adevăr, fostul paroh din satul Chilișoaia s-a călugărit la o mănăstire din județul Suceava.

Până când se vor parcurge anumite etape și va fi numit un alt paroh, sunt trimiși să slujească în Chilișoaia preoți desemnați de protopopiat, cu sprijinul Centrului Eparhial”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Reporterii BZI au încercat, în repetate rânduri, să ia legătura cu călugărul Bogdan Preutu, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni