Life

Ce setare trebuie să faci la centrala de apartament când pleci în vacanță. Metoda ingenioasă prin care economisești energie

Cum poți economisi energie atunci când pleci în vacanță și ai acasă centrală de apartament. Setarea pe care trebuie să o faci.
04.03.2023 | 13:18
Ce setare trebuie sa faci la centrala de apartament cand pleci in vacanta Metoda ingenioasa prin care economisesti energie
Ce setare trebuie să faci la centrala de apartament când pleci în vacanță. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Centrala de apartament poate fi un adevărat motiv de stres atunci când pleci în vacanță. Nu te poți bucura de concediu deoarece te gândești că aceasta consumă energie, deși nimeni nu este acasă. Specialiștii au venit cu sfaturi utile în acest sens. Iată ce trebuie să faci atunci când nu ești acasă mai multe zile.

Ce setare trebuie să faci la centrala de apartament dacă pleci în vacanță. Modul prin care poți economisi energie

O centrală de apartament poate fi foarte utilă, deoarece în acest fel te asiguri că ai mereu căldură și apă caldă la dispoziție. Mulți români au centrală acasă, chiar dacă costurile pot ajunge să fie ceva mai ridicate.

ADVERTISEMENT

Totodată, centrala termică poate deveni o bătaie de cap de multe ori, inclusiv atunci când trebuie să pleci mai mult timp de acasă. Dacă mergi într-o vacanță, alături de familie, trebuie mereu să acorzi atenție acestu aspect.

Din fericire, specialiștii au oferit câteva soluții pentru a economisi energie atunci când pleci în concediu. În acest fel, centrala nu va mai consuma atât de multă energie cât timp lipsești de acasă.

ADVERTISEMENT

Cei cei mai mulți dintre români opresc centrala înainte de a pleca mai mult timp de acasă. Experții avertizează că aceasta nu este tocmai cea mai potrivită soluție. Din momentul în care o repornești, consumul va fi unul mult mai mare pentru ca locuința să se reîncălzească.

O metodă prin care să economisești energie, fără a opri centrala, este să setezi termostatul la o temperatură mai mică. De exemplu, dacă lipsești două zile de acasă, ar fi bine să setezi centrala la 16 °C.

ADVERTISEMENT

În cazul în care lipsești pentru mai mult timp, temperatura trebuie să fie mai mică. Ideal ar fi să o setezi la 8 °C, iar centrala va porni mai rar. Astfel, căldura se va menține la un nivel optim în locuința ta.

Potrivit specialiștilor, o altă soluție pentru a economisi energie atunci când pleci de acasă este să montezi accesorii de termoreglare, notează observatornews.ro. Cu ajutorul acestora, ai posibilitatea de a avea un consum optim de energie și. Un alt avantaj ar fi faptul că vei putea controla centrala de la distanță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai există și o altă metodă pentru a economisi energie, chiar dacă ai centrală și părăsești locuința o vreme. Mai exact, funcțiile de siguranță trebuie să fie active în perioada în care membrii familiei pleacă în concediu. În acest fel se va evita apariția unor situații neplăcute.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația