News

Ce sfat a primit Alexandru Cumpănașu legat de cursa pentru Cotroceni! „George Maior mi-a sugerat că nu ar fi bine să candidez la preşedinţie”

31.08.2019 | 16:05
Ce sfat a primit Alexandru Cumpanasu legat de cursa pentru Cotroceni George Maior mia sugerat ca nu ar fi bine sa candidez la presedintie

Alexandru Cumpănașu a primit un sfat de la un om important în privința cursei pentru Cotroceni! Legat de intrarea în alegerile prezidențiale, jurnalistul a stat de vorbă cu George Maior chiar înainte ca șeful statului să plece în SUA pentru întâlnirea cu Donald Trump. Cumpănașu spune că Maior i-a transmis că ar fi bine să nu candideze la preşedinţie şi să renunţe la lupta în cazul Caracal. Unchiul Alexandrei consideră că sfatul a fost unul prietenesc.

Ce sfat a primit Alexandru Cumpănașu legat de cursa pentru Cotroceni!

„Relaţia mea cu George Maior este o relaţie veche, îl respect, este un om care vred că a făcut mult bine României şi care cel puţin din poziţia de ambasador la Washington a ajutat foarte mult statul în relaţia cu Statele Unite ale Americii. În ceea ce priveşte situaţia de acum, apropo de cum dictează serviciile, am avut o discuţie cu domnul Maior, după foarte mult timp.

Este un an de zile decât eu nu am mai vorbit cu domnia sa – în care mi-a transmis că nu ar fi bine să mai continui lupta cu Caracalul şi mi-a sugerat că nu ar fi bine totuşi nici să candidez la preşedinţie”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, liderul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) şi unchi al Alexandrei Măceşanu, fata despre care se crede că a fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Ce sfat a primit Alexandru Cumpănașu legat de cursa pentru Cotroceni! Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu a intrat în cursa pentru Cotroceni. Sursa foto – facebook

Cumpănașu, discuție cu George Maior

Unchiul Alexandrei crede că mesajul transmis de fostul şef al SRI a fost, de fapt, un averstisment şi nicidecum o ameninţare. „Eu nu o iau ca pe o ameninţare pentru că eu cred că domnul Maior este un om care păstrează nişte valori. A fost un fel de avertisment că, dacă o voi face, voi pierde şi ceea ce am construit până acum la nivel de CNMR sau la nivel de altceva şi că practic poziţionarea mea anti-sistem nu este una dintre cele mai fericite abordări”, a mai spus Cumpănaşu.

Cumpănaşu este de părere că George Maior fie a vrut să-l protejeze pentru că „serviciile parchetul, politicul se vor urca cu picioarele” pe el, fie a deranjat „nişte jocuri şi domnia sa nu voia sa le deranjez”. „Mesajul a venit într-un moment ciudat pentru mine. Eu v-am spus de la început şi vă spun şi acum, eu nu m-am răzgândit. (…) Mesajul l-am primit (…) cu o săptămână înainte ca domnul preşedinte Iohannis să plece în Statele Unite ale Americii, într-o perioadă în care eu nu înţelegeam de unde şi până unde, adică mi-a fost puţin neclar de ce eu să nu mai activez, să nu mai fiu atent să nu mă mai lupt pentru ce se întâmplă la Caracal. (…)

Eu cred că domnul Maior a făcut-o prieteneşte şi vreau să cred în prima variantă, nu în a doua, în care face parte dintr-o conspiraţie, este o relaţie pe care mi-am construit-o în timp şi vreau să cred că oamenii nu s-au dezumanizat”, a mai explicat Cumpănașu.