Life

Ce sfat le-a dat Tudor Chirilă unor elevi de liceu. Artistul a rămas șocat de mărturisirile adolescenților

Tudor Chirilă este de departe unul dintre cei mai apreciați artiști din România. De asemenea, nu puțini sunt cei care îl admiră pentru stilul său de a spune lucrurilor pe nume.
26.01.2023 | 21:25
Ce sfat lea dat Tudor Chirila unor elevi de liceu Artistul a ramas socat de marturisirile adolescentilor
Tudor Chirilă, sfat neașteptat pentru niște elevi de liceu. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă este cunoscut în întreaga țară. Îl știm din trupa Vama, de la masa juraților de la Vocea României, dar și prin prisma pieselor de teatru și a filmelor în care a jucat.

Ce sfat le-a dat Tudor Chirilă unor elevi de liceu

Recent, artistul le-a dezvăluit urmăritorilor săi, o întâmplare care l-a surprins într-un mod cât se poate de neplăcut. Mai exact, Tudor Chirilă mergea pe stradă, atunci când un grup de patru elevi de liceu l-au oprit.

ADVERTISEMENT

Aceștia au vrut să facă o poză cu el, iar artistul nu a stat prea mult pe gânduri și le-a îndeplinit dorința. Printre altele însă, cei patru elevi au deschis un subiect care pentru Tudor Chirilă a fost destul de interesant.

Mai exact, în timp ce făceau poza, elevii au început să strige ”patru”, iar Tudor Chirilă nu știa ce înseamnă acest ”semnal”, așa că nu a stat prea mult pe gânduri și i-a întrebat pe tineri.

ADVERTISEMENT

Răspunsul lor a fost de-a dreptul șocant pentru juratul de la Vocea României. Aceștia i-au spus actorului că au chiulit de la ora de informatică, iar drept pedeapsă, profesorul respectiv a ales să le dea nota patru la fiecare.

Tudor Chirilă nu a înțeles cum a fost posibil așa ceva, în condițiile în care normal ar fi fost ca cei patru elevi să ia o absență, nefiind prezenți la curs și nicidecum o notă, care în realitate reflectă cunoștințele pe care aceștia le au la materia respectivă.

ADVERTISEMENT

Revoltat, Tudor Chirilă le-a dat un sfat elevilor respectivi. Actorul i-a îndemnat să meargă la direcția unității de învățământ la care studiază pentru a putea fi lămuriți, având în vedere că ce s-a întâmplat nu este tocmai normal.

”Ieri m-au oprit vreo patru, cinci elevi pe stradă să facem o poză. (…) -Am luat patru la informatică pentru că am chiulit!- Cum adică, nu v-a pus absență? V-a dat patru?- Da! -Fără să vă asculte? De ce?- Păi asta ne întrebăm și noi.

ADVERTISEMENT

I-am sfătuit să meargă la direcție să ridice problema unei note obținute fără examinare. Nu păreau convinși că asta va schimba ceva. Le-am spus că lipsa lor de acțiune nu va face decât să valideze această aberație, s-o transforme în practică”, a scris actorul pe Facebook.

Tudor Chirilă, șocat de ce a aflat de la cei patru elevi

Mai apoi, Tudor Chirilă a dus discuția într-o cu totul altă direcție. El a precizat că nu încurajează chiulul, care reprezintă o lipsă de respect față de școală, dar și de profesor, însă nu este de acord nici cu această ”pedeapsă”, despre care i-au vorbit cei patru elevi.

De asemenea, actorul a mai explicat că în momentul în care o notă ajunge să înlocuiască o absență, se poate întâmpla ca un elev foarte bun să ajungă la calda clasamentului, în timp ce altul, care este mereu prezent la ore, dar nu excelează, să aibă note mult mai mari.

În acest sens, se ajunge într-un punct în care notele nu mai reflectă conștiințele la materia respectivă pe care elevii le au.

”Nu e ok să chiulești, să ridice primul piatra cel care nu a făcut-o, e lipsă de respect față de școală, față de profesor, față de tine și ține de organizare, responsabilizare, sentimentul de datorie.

Dar să amesteci lucrurile de așa manieră încât taxarea unei absențe să afecteze evaluarea obiectivă a cunoștințelor la o materie, mi se pare și mai nasol. Ce lecție oferi, de fapt, acestor copii?”, a mai adăugat Chirilă.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor...
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor fi gata”
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei