News

Ce simptome au pacienții infectați cu tulpina Omicron! Medic: „Se întâmplă la persoane tinere”

Ce simptome au pacienții infectați cu tulpina Omicron! Semnal de alarmă tras de medici. Ce spun experții după apariția primelor cazuri ale acestei variante
28.11.2021 | 15:31
Ce simptome au pacientii infectati cu tulpina Omicron Medic Se intampla la persoane tinere
ADVERTISEMENT

Au apărut deja primele semne ale variantei Omicron, tulpina de COVID-19 care pare să facă ravagii. Astfel, persoane din Africa de Sud care au contractat boala nu au dezvoltat forme grave.

Cel puțin acesta este anunțul făcut de șefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud, medicul Angelique Coetzee. Doctorul a precizat însă că boala vine cu simptome neobișnuite.

ADVERTISEMENT

Ce simptome au pacienții infectați cu noua tulpină Omicron!

Aceasta pare că se manifestă mai ales la persoane tinere. De altfel, situațiile depistate până acum în Africa de Sud nu au arătat o gravitate ieșită din comun.

Angelique Coetzee a mai spus că cercetările privind noua variantă Omiccron sunt încă într-un stadiu foarte incipient.

ADVERTISEMENT

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a spus dr. Coetzee

Este adevărat că, deocamdată, discutăm despre pacienţi care nu au fost internaţi direct în spital. Amănunt pe care Coetzee a ținut să-l scoată în evidență.

ADVERTISEMENT

Există totuși o îngrijorare legată de efectele pe care noua variantă ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

De altfel, simptomele noii variante sunt unele neobişnuite, dar uşoare, a mai spus Coetzee. Medicul a mai adăugat că a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat lucrul acesta după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus, care s-au plâns de oboseală severă.

Trebuie spus că în Africa de Sud, doar 24% din populaţia ţării este complet vaccinată. Între timp, Omicron a fost clasificată de OMS drept o „variantă îngrijorătoare”.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a mai transmis că aceasta are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Între timp din ce în ce mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron

ADVERTISEMENT