News

Ce simt pacienții infectați cu coronavirus. Mărturiile unui medic de la Spitalul Județean Suceava

17.04.2020 | 19:59
Ce simt pacientii infectati cu coronavirus Marturiile unui medic de la Spitalul Judetean Suceava
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul Județean Suceava a dezvăluit ce i-au transmis că simt pacienții infectați cu coronavirus.

Ce simt pacienții infectați cu coronavirus

De meserie medic nefrolog în Iași, Ionuț Nistor a cerut să fie detașaat la Spitalul Județean Suceava după ce acolo majoritatea cadrelor medicale au fost infectate cu corobavirus, iar acum mărturisește ce simte un pacient cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Unii pacienți descriu aceste simptome ca și cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă și atunci când respiri simți că te taie în interiorul pieptului și este foarte dureros să respiri”, a declarat doctorul.

Conform Mediafax, Ionuț Nistor a povestit că a fost șocat la început, deoarece era vorba despre o maladie care nu știa cum se manifestă și cu toții erau limitați în încercarea de a trata pacienții.

ADVERTISEMENT

”Încercăm să nu vedem lucruri care sunt destul de șocante”

Medicul venit voluntar de la Iași a povestit că a trecut prin momente foarte grele la venirea sa la Spitalul Județean din Suceava, deoarece numărul cadrelor medicale era extrem de redus.

”Oamenii cu care lucrezi într-o secție sunt 1 sau 2 maxim. Asta însemna la momentul 0 tot personalul. Doi oameni, o asistentă, o infirmieră, un medic și așa trebuia să mergi mai departe”, a spus Ionuț Nistor.

ADVERTISEMENT

Medicul povestește că nu regretă faptul că și-a lăsat familia acasă și a ales să vină să dea o mână de ajutor, dar recunoaște că nu va uita prea curând experiența de la Suceava.

”Încercăm să nu vedem lucruri care, sunt convins, că dacă nu am fi medici, recunosc că sunt destul de șocante”, a încheiat doctorul Ionuț Nistor.

ADVERTISEMENT

Situația e critică la Suceava, lucru recunoscut și de conducerea militară a spitalului. Generalul Ionel Oprea, noul șef al spitalului, susține că nu va face față în momentul în care numărul de pacienți actual ”s-ar tripla”.

ADVERTISEMENT