News

Ce sport extrem practica Petr Kellner, patronul Pro TV decedat în Alaska

29.03.2021 | 14:23
Ce sport extrem practica Petr Kellner patronul Pro TV decedat in Alaska
ADVERTISEMENT

Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit în weekend-ul trecut, într-un accident de elicopter în Alaska. Cehul practica un sport extrem, pe cât de special, pe atât de periculos.

Omul de afaceri era unul dintre cei cinci pasageri ai aparatului de zbor care fusese închiriat pentru heliski, un sport care poate fi practicat doar în anumite condiții și doar de oameni cu potențial financiar important.

ADVERTISEMENT

În elicopterul Airbus AS350 B3 se aflau trei oaspeți și doi ghizi. Pilotul și patru dintre pasageri ș-au pierdut viața în accidentul aviatic, iar o altă persoană se află în stare gravă. Elicopterul s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska.

Ce sport extrem practica Petr Kellner, patronul Pro TV decedat în Alaska

Sportul care îl pasiona de patronul Pro TV avea să fie și una dintre cauzele indirecte care i-au adus sfârșitul tragic. Chiar în acest weekend, Petr Kellner participa la o excursie în care urma să practice heliski-ul.

ADVERTISEMENT

Heliski-ul, unul dintre hobby-urile lui Kellner, este considerat un sport extrem care are tot mai mulți adepți în rândul persoanelor cu un anumit statut social.

Acesta presupune urcarea la bordul unui elicopter pe vârful unui munte și coborârea pe schiuri sau pe snowboard. Heliski-ul este considerat periculos pentru că nu se practică pe pârtii special amenajate, ci pe zone de zăpadă neatinsă.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de Washington Post, Gregory Harms, una dintre victimele accidentului în care şi-a pierdut viaţa şi patronul ProTV, miliardarul ceh Petr Kellner, este unul dintre primii ghizi din Alaska ce a promovat heliski-ul şi este fondatorul unei companii ce organiza excursii în toată lumea.

Unde se practică heliski-ul

Heliski-ul este un sport care se remarcă datorită libertății și comodității incredibile pe care le oferă. Sportul este practicat în locuri selectate, alese cu grijă de ghizi profesioniști și cu înaltă calificare care conduc grupurile și se străduiesc să reducă la minimum riscurile asociate acestei activități.

ADVERTISEMENT

Acest lucru permite schiorilor / snowboarderilor să se bucure de mediul natural și de bucuria infinită a schiului, beneficiind de un sentiment de siguranță, indiferent de gradul de experiență montană și de cunoștințele pe care le pot avea.

Acesta sport se practică și în România, mai exact în Munții Țarcu.

”Adrenalina este starea pe care o veți trăi în Munții Țarcu. Locurile acestea sunt pentru cei care vor să simtă cu intensitate maximă fiecare moment, pentru că nu aveți cum să vă întoarceți sau să plecați. E un pact cu voi înșivă de a ieși din zona de confort și a spune Da! oricărei provocări, pentru că entuziasmul e la fiecare pas”, anunță site-ul WildVenture.

ADVERTISEMENT