Fotbal intern

Ce spun echipele care luptă pentru evitarea retrogradării de înghețarea play-out-ului: “Logic ar fi sistem cu 16 echipe și Dinamo la baraj!” Reacția “câinilor”. Exclusiv

27.07.2020 | 22:02
Ce spun echipele care lupta pentru evitarea retrogradarii de inghetarea playoutului Logic ar fi sistem cu 16 echipe si Dinamo la baraj Reactia cainilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Încheierea play-out-ului pe teren este pusă sub semnul întrebării, în condițiile în care Dinamo a ajuns la patru meciuri restante din cauza infectărilor cu noul coronavirus din lotul lui Gigi Mulțescu. Soluția propusă pentru Adunarea Generală de joi, 30 iulie, poate fi și înghețarea play-out-ului și ca ultimul loc să joace baraj pentru menținerea în prima ligă.

Așa cum FANATIK a anunțat, acest scenariu este luat în calcul de LPF, în condițiile în care cei de la Dinamo nu vor putea să își desfășoare pe teren meciurile. Să nu uităm, echipa lui Gigi Mulțescu mai are de disputat șapte meciuri, în timp ce formațiile fără nicio restanță mai au de disputat doar trei.

ADVERTISEMENT

Astfel, Dinamo ar trebui să joace trei săptămâni încontinuu o dată la trei zile pentru a putea încheia campionatul și este posibil să nu aibă atâta timp la dispoziție, mai ales că trebuie programate și meciurile de baraj între locul 3 din Liga 2 și locul 12 din Casa Pariurilor Liga 1. Asta în condițiile în care la finalul lunii august începe noul sezon.

Ce spun echipele care luptă pentru evitarea retrogradării de înghețarea play-out-ului! Se pregătește un sistem cu 16 echipe?

Însă, dacă LPF va îngheța play-out-ul atunci de anul viitor s-ar trece la un sistem cu 16 echipe în Casa Pariurilor Liga 1, primele două clasate din Liga II vor promova direct, iar locul 3 cu ultimul loc din Liga 1 vor juca un meci de baraj.

ADVERTISEMENT

Am stat de vorbă cu oficialii cluburilor care ocupă ultimele trei locuri în clasament și care ar fi direct vizate de un astfel de scenariu. Poli Iași este pe locul 12 în acest moment și președintele Ciprian Paraschiv consideră că un sistem cu 16 echipe ar fi cel mai potrivit.

“Cred că scenariul cu 16 echipe este cel mai potrivit, logic. Dinamo la baraj, 16 echipe. Acum să fie în regulă să poată juca barajul”

Oficialul ieșenilor propune ca Dinamo să piardă cu 3-0 meciurile pe care nu le-a putut disputa și consideră că echipa lui Mulțescu ar trebui să fie cea de la baraj: “Am mai spus că sistemul cu 16 echipe este cel mai potrivit. FRF a făcut cercetarea cu o firmă olandeză și este singura cercetare pe un sistem competițional din România. 

ADVERTISEMENT

Nu știu ce rost mai are pentru că miercurea viitoare trebuie să se încheie play-out-ul. Din punctul meu de vedere Dinamo va pierde meciurile pentru că din cauza lor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Și atunci eu cred că ei vor fi la baraj, de pe ultimul loc. Dar, ar trebui să se joace până la capăt că mai sunt trei etape. 

Nu mai au cum să le joace. Probabil nu vor mai avea cum să le joace și Dinamo va fi echipa de la baraj. Cred că scenariul cu 16 echipe este cel mai potrivit, logic. Dinamo la baraj, 16 echipe. Acum să fie în regulă să poată juca barajul pentru că nu se știe”, a spus Paraschiv pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce spune Dinamo: “Așteptăm decizia Ligii Profesioniste. Marți retestăm toți jucătorii”

Cei de la Dinamo se confruntă în continuare cu probleme după ce 21 de membri ai echipei, jucători și staff, au fost depistați pozitiv. Referitor la scenariul propus cu 16 echipe, Bogdan Bălănescu, directorul general al clubului, a declarat pentru FANATIK:

“Nu putem să ne pronunțăm referitor la scenarii pentru că orice am spune noi se interpretează împotriva noastră. Așteptăm hotărârea Ligii Profesioniste de Fotbal de joi și în cursul zilei de mâine (n.r. marți) vom retesta toți jucătorii. Până acum, toată lumea a stat în izolare”, a spus Bălănescu.

Săndoi nu crede că echipa lui Mulțescu poate disputa toate meciurile: “Pentru Dinamo este imposibil, nu știu cât se poate prelungi acest play-out”

Chindia Târgoviște este ultima clasată din Casa Pariurilor Liga 1. Antrenorul formației, Emil Săndoi a susținut că este sigur că Liga Profesionistă de Fotbal va găsi cea mai bună soluție pentru a încheia acest sezon:

“Nici nu am avut timp să mă gândesc la asta cu soluțiile, la câte probleme avem noi de o bună perioadă de timp. Sunt convins că factori de decizie vor lua cea mai bună variantă pentru fotbalul românesc. 

Nu știu exact cum va continua. Pentru unele echipe este mai simplu, mai au puține meciuri. Pentru Dinamo este imposibil, nu știu cât se poate prelungi acest play-out. Eu sunt convins că se va decizia potrivită.

Totuși, este un campionat atipic, cu destul de multe probleme. Știm ce s-a întâmplat cu pandemia. Din acest punct de vedere, ce decizie se va lua, noi ne conformăm”, a spus Săndoi pentru publicația noastră.

Rămâne de văzut ce variantă va fi luată în calcul joi de Liga Profesionistă de Fotbal. Dacă va îngheța play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1 este posibil ca Dinamo să piardă cele patru restanțe cu 0-3 și astfel să ajungă la baraj. Două dintre aceste restanțe sunt împotriva Chindiei Târgoviște.

  • 4 restanțe are Dinamo de disputat în play-out
  • 4 august este data la care trebuie să se încheie play-out-ul
ADVERTISEMENT