News

Ce spun elevii despre subiectele de la Bacalaureat 2019, proba de Limba și literatura română

01.07.2019 | 13:48
Ce spun elevii despre subiectele de la romana picate la Bacalaureat 2019
ADVERTISEMENT

Iată ce spun elevii despre subiectele care au picat la limba și literatura română, la Bacalaureat 2019! Cei care au învățat, spun că subiectele au fost relativ ușoare, însă printre absolvenții de liceu care au susținut prima probă scrisă a Bacalaureatului 2019 au mai fost și norocoși, care au picat pe subiect.

Ce spun elevii despre subiectele la limba și literatura română care au picat la Bacalaureat 2019

O parte dintre absolvenţii de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală au spus că subiectele de la Bacalaureat – proba la Limba română au fost accesibile. „Alegere între Blaga şi Bacovia (la subiectul al III-lea, n.r.). La subiectul I a fost un text despre Junimea, experienţele pe care le-a trăit George Panu în Junimea. Nu a fost neapărat complicat, dar Junimea creează, în general, spaimă între colegi. Din fericire pentru unii, putem spune că nu am avut ceva de comentat.

ADVERTISEMENT

Au fost doar informaţii din text, deci mult mai uşor. La subiectul I, B, a fost despre pregătirea în prealabil a unui discurs, dacă trebuie să fie în mod sîrguincios sau nu. Este important. Sunt o persoană care a mai susţinut discursuri şi pregătesc discursurile munca cu 2-3 săptămâni înainte. Munca (este cheia succesului în discursuri, n.r.). Trebuie să fii prietenos, nu să fii perceput ca un duşman. La subiectul al II-lea am avut de prezentat perspectiva narativă a unui text de Mihail Sadoveanu”, a spus un tânăr, la ieşirea din sala de examen, potrivit Mediafax.

Ce spun elevii despre subiectele de la romana picate la Bacalaureat 2019
Ce spun elevii despre subiectele de la romana picate la Bacalaureat 2019

Unii au avut norocul să le pice exact ce au învățat

„Dacă te pregăteai, puteai să rezolvi fără probleme, mai ales pentru că primele două subiecte sunt la prima vedere. La al treilea, o poezie destul de scurtă, de la Bacovia. Mi s-a părut mai uşor de realizat decât Blaga, nu sunt atât de multe idei filosofice. M-am descurcat, zic eu. Estimez nota – sper – peste 8”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

O altă absolventă a clasei a XII-a care a susţinut proba la Limba română la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală a spus că a fost norocoasă, deoarece a învăţat foarte bine poezia lui George Bacovia.

„Eu chiar speram să pice Bacovia, ştiam cel mai bine. A fost la alegere cu Blaga, dar am scris Bacovia – poezia „Plumb”. Nu pot să recit acum, dar am învăţat secvenţe. La subiectul I sunt exerciţii pe un text. La B (partea a doua a primului subiect, n.r.) a fost importanţa pregătirii înainte de susţinerea unui discurs. La II a fost perspectiva narativă într-un fragment. Sper că peste 9 (nota la care se aşteaptă, n.r.). Am scris cam 5 pagini şi jumătate”, a spus tânăra.

ADVERTISEMENT