News

Ce spun franțuzoaicele despre echipa noastră înainte de semifinale: „Simona e cea mai bună din lume pe zgură”

Ce spun frantuzoaicele despre echipa noastra inainte de semifinale Simona e cea mai buna din lume pe zgura

România va avea parte de o deplasare dificilă la Rouen, în fața Franței, în semifinalele Fed Cup. Florin Segărceanu a ales să joace meciurile de simplu cu Simona Halep și cu Miki Buzărnescu. Cele două le vor întâlni pe Kristina Mladenovic, respectiv pe Caroline Garcia.

Ce spune Mladenovic despre întâlnirea de la Fed Cup, împotriva Simonei Halep

Astfel, Simona Halep și Kristina Mladenovic se întâlnesc din nou, la aproape doi ani după victoria obținută de româncă la finala turneului de la Madrid din 2017. Mladenovic a explicat că se bazează pe public pentru a câștiga duelul contra lui Halep: „Simona e cea mai bună din lume pe zgură. Era și în 2017 când am jucat ultima oară o jucătoare foarte bună pe zgură. Vedem după meci dacă a fost un avantaj sau dezavantaj că voi joca prima. Ne știm jocul una celeilalte. Aportul fanilor este unul uriaș. Mă bucur că vom evolua cu casa închisă și că vom avea un sprijin important în public.”

De partea cealaltă, prima rachetă a Franței, Caroline Garcia, a lăudat jocul prestat de Miki Buzărnescu: „Miki e stângace dar tot tenis joacă. Are un joc solid, cu rezultate pe zgură. M-am antrenat cu un sparring de mâna stângă deci nu cred ca voi fi surprinsă de jocul ei.”

Kristina Mladenovic și Miki Buzărnescu, rachetele cu numărul 2 la duelul Franța – România din semifinalele Fed Cup

Când se joacă meciurile din prima zi a semifinalei de Fed Cup dintre România și Franța

Partida dintre România și Franța va debuta sâmbătă, de la ora 15:00, cu duelul dintre Simona Halep și Kristina Mladenovic. Imediat după terminarea acestei partide, vor intra pe zgura de la Rouen Caroline Garcia și Mihaela Buzărnescu. A doua zi, meciurile vor începe de la ora 14:00.

În cea de-a doua zi, Mihaela Buzărnescu ar putea fi înlocuită, din câte a spus Florin Segărceanu. „Nu a fost o alegere ușoară. Am ales o pe miki in prima zi apoi vedem în funcție de scor ce va fi a doua zi. Miki a arătat o formă foarte bună în ultima perioadă, a spus căpitanul-nejucător al României.