News

Ce spun liberalii după demisia lui Florin Cîțu. „Relaţia dintre preşedintele PNL şi premier părea să se deterioreze”

Theodor Stolojan, Lucian Bode, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, dar și șeful liberalilor de la București au avut declarații importante după demisia lui Florin Cîțu.
02.04.2022 | 19:47
Ce spun liberalii dupa demisia lui Florin Citu Relatia dintre presedintele PNL si premier parea sa se deterioreze
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din fruntea partidului, iar nume importante din tabăra liberalilor au comentat decizia fostului premier. Printre aceștia s-a regăsit și Theodor Stolojan, care a declarat că l-ar vota, fără nicio reţinere, pe Nicolae Ciucă la şefia partidului, în cazul în care acesta ar candida.

Theodor Stolojan: „Domnul Cîţu a luat decizia raţională de a-şi da demisia”

„Dacă discutăm de ceea ce a făcut domnul Cîţu, el a luat o măsură raţională, văzând că astăzi nu s-a putut ţine Biroul Executiv, neavând for statutar. A existat un Birou Executiv ieri, virtual, online, care a luat o decizie de a convoca Biroul Politic Naţional, mâine, la ora 10, după care conferinţa naţională care va convoca Congresul.

ADVERTISEMENT

Domnul Cîţu a luat decizia raţională de a-şi da demisia. Se intră acum în procedurile de organizare a Congresului. De data aceasta fiind un Congres Extraordinar nu mai sunt termenele prevăzute pentru un Congres normal care se convoacă cu cel puţin 60 de zile”, a susţinut europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, potrivit News.ro.

Fostul lider PNL a mai afirmat că din momentul demisieI lui Florin Cîţu, competiţia este deschisă pentru preşedinţia PNL. Totodată, Stolojan a mai precizat că „este evident că domnul Ciucă la ora actuală are cea mai mare încredere din partea românilor dintre toţi membrii PNL şi nu numai.”

ADVERTISEMENT

Ce a declarat prim-vicepreședinele PNL după demisia lui Florin Cîțu

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a precizat că doreşte „moderaţie, echilibru, nu pariuri riscante”.

„Într-un cuvânt, îmi doresc moderaţie, îmi doresc echilibru, nu pariuri riscante. Acesta e motivul pentru care ceea ce am avut să îi transmit de astăzi fostului preşedinte al PNL Florin Cîţu, i-am transmis în interiorul structurilor noastre şi niciodată public şi nu o voi face nici acum în detaliu, pentru că până la urmă PNL poartă o mare responsabilitate faţă de români, faţă de coaliţia aflată la guvernare şi nu ne permite derapaje”, a completat Bode.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PNL: „Era evidentă nevoia de o soluţie mai bună, mai echilibrată pentru conducerea PNL”

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a dezbătut la rândul său subiectul fierbinte de astăzi. Acesta este „ferm convins că premierul poate să asigure o coerenţă între cele două, partid şi guvernare, mult mai mare şi era un moment oportun aş spune să facem această schimbare.”

„Consiliul Naţional de mâine are toată autoritatea să stabilească şi formula de preşedinte interimar, toate datele despre congres, când va fi ales noul preşedinte. Vom avea o perioadă în care probabil vor fi şi candidaturi depuse, dar pentru toţi există un plan aşteptare în interiorul PNL pentru a avea preşedinte premierul în funcţie, Nicolae Ciucă pentru că majoritatea colegilor apreciează este experienţa, echilibrul., modul profesionist în care a condus în aceste patru sau cinci luni Guvernul şi în mod evident că îl văd drept lider firesc în PNL”, a mai adăugat liberalul Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Şeful PNL Bucureşti, despre Cîțu: „M-aş bucura foarte mult să rămână în partid”

Liderul PNL Bucureşti a precizat că s-ar bucura foarte mult ca Florin Cîțu să rămână în PNL şi „să mergem mai departe cu dânsul ca preşedinte al Senatului, dar leadershipul să fie asumat de un alt lider al PNL.”

„Se atinsese un plafon şi era o oarecare disjuncţie între partid şi guvernare, nu ne simţeam cuplaţi la guvernare suficient, relaţia dintre preşedintele partidului şi premier părea să înceapă să se deterioreze şi ca lucrurile să nu ajungă într-un punct mult mai fierbinte, probabil de aceea colegii mei au demarat această procedură şi i-au cerut demisia”, a declarat Ciucu.

ADVERTISEMENT