News

Ce spun părinții copilului de 3 ani, decedat după ce a căzut în fosa septică a școlii. ”Dacă nu îl dau la școală, mă acuză de neglijență!”

16.04.2019 | 10:55
Ce spun parintii copilului de 3 ani decedat dupa ce a cazut in fosa septica a scolii Daca nu il dau la scoala ma acuza de neglijenta
ADVERTISEMENT

Un copil în vârstă de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unei școli din comuna Brăești, județul Iași. Micuțul urma să meargă la grădiniță abia din toamnă, dar conducerea școlii îi convinseseră pe părinți să îl aducă la cursuri, pentru a se obișnui.

UPDATE: În această dimineață, la ora 08:00, Consiliul de Administrație al ISJ Iași s-a reunit și s-a hotărât demiterea sa, în urma votului unanim al membrilor. Aspecte legate de securitatea elevilor în perimetrul școlii au fost pune în discuție.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei, în unitatea de învățământ va lua loc un Consiliu de Administrație în cadrul căreia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie a școlii pentru ca până la finalul săptămânii Consiliul să desemneze un nou director.

Ce spun părinții copilului de 3 ani, decedat după ce a căzut în fosa septică a școlii

Băiatul a fost găsit la două ore după ce fratele lui mai mare a semnalat dascălilor că nu știe unde este. Fosa septică în care a căzut fusese construită, cu 11 ani în urmă, ironic, chiar de tatăl copilului. Aceasta era acoperită doar cu un capăt de tablă ruginită. Revoltată și îndurerată, mama micuțului, Elena Silică, sublinia că pe ”îl dai la școală ca să îl știi în siguranță”. „Dacă nu îl dau la școală, ce se întâmplă? Vin și îmi iau copii la stat că sunt neglijentă și nu vreau să îi dau la școală. Pentru ce îi dăm la școală? Copilul pentru ce îl dai la școală ca să îl știi în siguranță, să știi că învață”, a spus mama băiatului decedat.

ADVERTISEMENT

Mama susține că băiatul era cu fratele său mai mare și a cerut voie să meargă la toaletă. După două ore de căutare, omul de serviciu a văzut șapca micuțului lângă fosă. „Eu l-am dus, l-am lăsat acolo la grădiniţă. Am primit răspuns acasă că nu găsesşte copilul. Nu ştie unde e.(…)Când au venit pompierii cu salvarea l-a scos mort din apă, înecat de acolo, din apă. L-au resuscitat, au stat aproape trei ore”, adaugă mama.

Ce spun părinții copilului de 3 ani, decedat după ce a căzut în fosa septică a școlii. ”Dacă nu îl dau la școală, mă acuză de neglijență!”
Fosa septică a școlii era construită chiar de tatăl băiatului mort, în urmă cu 11 ani

”Copilul meu stă sub pământ și altul nu a putut de cinci lei sau de o vorbă să repare capacul ală?”

Deși tatăl băiatului a fost cel care, în urmă cu 11 ani, a făcut acea fosă, acum, muncește în București pentru a le oferi un trai mai bun celor șase copii rămași. „L-am dat la grădiniță că așa mi s-a cerut să îl dau să se acomodeze cu copiii și acum el se duce sub pământ(…)Copilul meu stă sub pământ și altul nu a putut de cinci lei sau, măcar, o vorbă să spună: băi, Costele, du-te, bă, și repară capacul ăla, nu?”, a completat tatăl băiatului de 3 ani.

ADVERTISEMENT

În unitatea de învățământ s-a deschis o anchetă și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean au fost la fața locului. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt ISJ Iași a spus: „Colegii mei s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că fosa septică nu era asigurată corespunzător. Cu siguranță nu este nevoie de o anchetă ca să vezi acest lucru. Probabil doamna director își va da demisia”.