Ce spun psihologii despre nevoia de selfie?

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
03/02/2015, 20:05
Ce spun psihologii despre nevoia de selfie?

GEORGE COPOS A PROMIS CA REVINE LA RAPID!

Cand revine in Giulesti si detalii despre mega afacerea lui Copos numai in REVISTA FANATIK din ianuarie, la toate chioscurile din tara!

Psihologii subliniază că, într-adevăr, nevoia de socializare reprezintă un comportament normal, fie că este vorba despre lumea reală, fie că vorbim despre mediul online. Însă atrag atenţia că tulburările de comportament apar atunci când utilizatorii, în special tinerii, pun mai mare accent pe promovarea sinelui şi mai puţin pe procesul de socializare, potrivit unui comunicat de presă.

Fenomenul selfie

Specialiştii mai precizează că, deşi fotografiile selfie reprezintă un simplu instrument de autopromovare, poate deveni periculos pentru societate pentru că formează o generaţie de narcisişti, care se preocupă continuu de propria imagine

„În mediul online întotdeauna va fi cineva mai frumos, mai deştept şi mai sus decât tine, lucru care răneşte, şi imaginea de sine poate fi afectată. Din acest punct de vedere, Facebookul este o piedică în calea comunicării, apropierii dintre oameni. Din cauză că petrec foarte multe ore pe reţelele de socializare, tinerii de azi nu mai ştiu să construiască relaţii interumane funcţionale, în care să primească atenţie, iubire şi validare. Aceste nevoi şi trebuinţe, nefiind satisfăcute în viaţa reală, ei şi le satisfac în lumea virtuală”, consideră psihologul Iuliana Fulas. Specialistul consideră fenomenul selfie drept „o formă de narcisism, un strigăt după atenţie, întemeiat pe singurătate, şi apare din dorinţa de a fi iubiţi, validaţi de ceilalţi, din dorinţa de a umple un gol din suflet”.

Vezi mai multe pe cariereonline.ro

Închide ×