Sport

Rivalele pentru calificarea la Euro 2024 și-au făcut calculele pentru meciurile cu “tricolorii” după Israel – Kosovo 1-1: “Mai avem 9 finale!”

Israel și-a anunțat obiectivul din preliminariile Euro 2024 după prima etapă. „Tricolorii” nu au fost luați în considerare de Kosovo pentru calificarea la turneul final.
26.03.2023 | 17:34
Rivalele pentru calificarea la Euro 2024 siau facut calculele pentru meciurile cu tricolorii dupa Israel  Kosovo 11 Mai avem 9 finale
Israel și-a anunțat obiectivul în grupa României din preliminariile Euro 2024. Ce au spus kosovarii. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

România a debutat cu dreptul în preliminariile Euro 2024 după victoria, scor 2-0 cu Andorra. Elveția și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu 5-0 contra Belarusului, în timp ce Israel și Kosovo au remizat, scor 1-1 la Tel-Aviv.

Alon Hazan, plin de umor după prima partidă a Israelului din grupa României pentru calificarea la Euro 2024: „Oricum, nu am fi comandat bilete de avion pentru Germania”

Israel a fost aproape să pășească cu dreptul în campania de calificare la Campionatul European din Germania, însă ocazia uriașă ratată de Solomon și autogolul lui Eli Dasa au făcut ca partida împotriva lui Kosovo să se termine la egalitate.

ADVERTISEMENT

Plin de umor, Alon Hazan a declarat că lipsa de experiență și-a spus cuvântul, însă a precizat că partida se putea încheia mai rău dacă naționala Kosovo reușea să marcheze pe final. „Oricum, nu am fi comandat biletele de avion pentru Germania nici dacă am fi învins Kosovo. 

Avem jucători tineri și talentați, dar plătești pentru lipsa de experiență și ești taxat la fiecare greșeală. E posibil să facem unele schimbări, sperăm să ne întoarcem din Elveția cu punct sau puncte. Mai avem nouă finale”, a declarat Alon Hazan.

ADVERTISEMENT

Israel și-a anunțat obiectivul în grupa din preliminariile Euro 2024: „Ne vom lupta pentru locul 2 cu România și Kosovo”

Presa din Israel a observat vulnerabilitatea echipei naționale în defensivă și a precizat că prezența lui Zahavi în atac ar fi rezolvat problemele din atac. Golgheterul din toate timpurile al naționalei, cu 33 de goluri, s-a retras din echipa națională.

„Am avut o partidă mai slabă, se mai întâmplă. Drumul e lung și ne vom lupta cu România și Kosovo pentru locul 2”, a declarat Eli Dasa, căpitanul Israelului, care și-a dat autogol în meciul împotriva lui Kosovo.

ADVERTISEMENT

„Promit să joc mai bine în următoarele meciuri, cu speranța de a prinde locul doi și de a ne califica la Euro”, a declarat vedeta Israelului, Manor Solomon, care evoluează la Fulham în Premier League.

România, scoasă din calcul de Kosovo în preliminariile Euro 2024: „Israel și Elveția sunt favoritele grupei”

Deși a obținut doar un punct în deplasarea de la Tel-Aviv, Vedat Muriqi, fotbalistul din atacul kosovarilor, s-a declarat mulțumit. Vârful îi consideră favoriții grupei pe elvețieni și israelieni. „A fost un meci foarte important pentru noi. Știam că cei din Israel formează o echipă puternică. Ei și elvețienii sunt favoriții grupei.

ADVERTISEMENT

Am muncit mult pentru acest punct. Acum avem nevoie de o victorie cu Andorra și să încheiem luna cu 4 puncte”, a declarat Vedat Muriqi. Totodată, Alain Giresse, selecționerul francez al lui Kosovo, a lăsat de înțeles că se mulțumește cu punctul obținut în Israel.

„A fost o partidă intensă, am dat dovadă de multă implicare și de spirit de sacrificiu. Jucătorii au răspuns bine, au respectat ce le-am cerut. Sunt mândru de prestația lor de astăzi. Suntem mulțumiți cu rezultatul, chiar dacă puteam mai mult”, a spus și Alain Giresse. Primele două echipe din fiecare grupă se califică la turneul final de anul viitor din Germania.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 1,29 este cota pentru „Pauză sau Final: 1” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT