Life

Ce spun specialiștii despre cazul Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf: „Să se stabilească dacă nu este un posibil pericol și pentru copil”

Specialiștii au vorbit despre cazul Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf, după violențele din plină stradă. Ce spun aceștia despre scandal.
24.09.2022 | 19:31
Ce spun specialistii despre cazul Anamaria Prodan  Laurentiu Reghecampf Sa se stabileasca daca nu este un posibil pericol si pentru copil
Ce spun specialiștii despre cazul Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf. Foto: Colaj Fanatik / Instagram
ADVERTISEMENT

Scandalul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf a fost analizat de specialiști. Iată ce spun aceștia despre ei!

Ce spun specialiștii despre cazul Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf

Alina Petre, life coach, spune că violența asupra unei femei este inadmisibilă, chiar dacă este vorba despre un bărbat care pune totul seama pe consumului de alcool. Reamintim că Anamaria Prodan a acuzat că fostul ei soț a venit beat la vila din Snagov.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Alina Petre spune că antrenorul este „de nerecunoscut” și este foarte agresiv.

”Nu știu ce aș putea să spun. Îmi este foarte greu să urmăresc așa ceva și nu înteleg cum se poate ajunge la asemenea violență. Oricare ar fi motivul, chiar și starea influențată de alcool, este inadmisibil să dai într-o femeie.

Niciodată puterea unui bărbat nu se poate compara cu cea a unei femei. Iar pe el nu-l mai recunoaște nimeni. S-a schimbat în ceva rău. Doamne ferește! Eu aș fi cerut ordin de restricție împotriva lui. E clar că omul e foarte agresiv. Îmi pare tare rău pentru ea”, a spus Alina Petre, life coach al vedetelor, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost foarte clară în ceea ce privește cum ar trebui să reacționeze Anamaria Prodan, căreia i-a dat dreptate în acest caz:

”Plângere penală și ordin de restricție. Și o plângere la protecția copilului”, a mai spus Alina Petre.

ADVERTISEMENT

Alina Petre propune ca Reghe să fie supus unei evaluări

Dar life coach-ul nu s-a oprit aici, iar Alina Petre ar vrea ca Laurențiu Reghecampf să fie supus unei evaluări de specialitate pentru a se stabili că nu este un pericol pentru Bebe, copilul pe care antrenorul îl are cu Anamaria Prodan, fosta sa soție.

De asemenea, specialista a spus că ei i-ar fi frică să își lase propriul copil cu un „asemenea tată”, în cuvintele sale.

ADVERTISEMENT

”Plus o evaluare psihologică și poate psihiatrică pentru el. Să se stabilească dacă nu este un posibil pericol și pentru copil, atunci când îl vizitează.

Eu nu mi-aș mai lăsa copilul în compania unui asemenea tată. Dacă-și pierde controlul în asemenea hal, ar putea să o facă și în prezența copilului” Alina Petre psiholog coach pt vedete

Ce spun reprezentanții asociaților pentru protecția femeilor

Despre acest caz au vorbit cu FANATIK și membrii asociaților pentru protecția femeilor de la noi din țară.

Irina Ilisei de la Asociația Plural și Feminism România spune că, în primul rând, pentru a nu mai exista violență în societate, ar trebui să existe educație în acest sens, iar bărbații ar trebui învățați că bătaia nu este o soluție.

„Recomandările ar trebuie date agresorilor și autorităților. Toți bărbații de pe lumea asta ar trebui educați că violența nu este acceptabilă.

Recomandarea este să educăm societatea că violența nu e acceptabilă, ca autoritățile să intervină.

Victimele să contacteze autoritățile. Putem face schimbarea în societate dacă educăm societatea că nu este acceptabil și îndreptăm atenția spre agresori și autoritățile intervin. Femeile trec prin situațile de violență și când vor să încheie o relație”, a spus aceasta pentru FANATIK.

Pentru victimele violenței domestice există de multe ori traume continue

Totodată, specialista a spus că inclusiv prin mediatizarea unor asemenea cazuri se poate duce la o normalizare, chiar dacă dorința presei nu este în niciun caz să încurajeze asemenea fapte.

Specialistul de la această asociație care apără drepturile femeilor spune că din exterior, lucrurile ar putea părea altfel, dar femeile care sunt bătute sunt victimele unor traume continue și tocmai de aceea le este greu să încheie acest ciclu al violențelor.

„E important să nu mai acceptăm asemenea cazuri, inclusiv că se publică imagini cu astfel de fapte se duce la o normalizare a acestui lucru.

Există foarte multe traume, e simplu de spus din exterior: Pleci, este un cerc al traumei din care e greu de ieșit.

De multe ori simțim că Poliția nu intervine, e ușor de spus că e vina femeii că nu a cerut ordin de protecție. Adesea instituțiile statului nu sunt responsabile pentru a le oferi cu adevărat protecție”, Irina Ilisei, Asociația Plural și Feminism România.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”