News

Ce spune Alexandru Rafila despre numărul de cazuri noi COVID-19. De ce este importantă analiza pe grupe de risc

27.05.2020 | 16:47
Ce spune Alexandru Rafila despre numarul de cazuri noi COVID19 De ce este importanta analiza pe grupe de risc
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat despre numărul de cazuri noi COVID-19 că evoluția este stabilă și speră ca în curând să asistăm la o reducere a transmisibilității infecției cauzate de noul coronavirus.

Ce spune Alexandru Rafila despre numărul de cazuri noi COVID-19

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, la Digi24, că este mulțumit de evoluția epidemiei de coronavirus în România și spune că este posibil să asistăm în curând la o reducere a transmisibilității infecției COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Ne arată aceeași evoluție stabilă a numărului de cazuri noi, avem undeva între 150 și 200, să sperăm că lururile rămân așa și poate că vom asista și la o reducere a transmisibilității.

Nu contează doar numărul de cazuri noi, ci și structura pe grupe de risc, pentru că, dacă mai multe persoane din grupele de risc se îmbolnăvesc, există posibilitatea de a aglomera secțiile de terapie intensivă”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că în acest moment avem parte de o situație stabilă, comparativ cu acum câteva săptămâni, însă prudența este „absolut necesară”.

Câtă grijă au avut românii să respecte recomandările din starea de alertă

Rafila este mulțumit însă de faptul că numărul mic al cazurilor noi din ultimele zile înseamnă că românii au fost responsabili și au ieșit cu grijă din starea de urgență, încheiată pe 14 mai, lucru ce va duce la o îmbunătățire a situației cauzate de noul coronavirus în țara noastră.

ADVERTISEMENT

„Ziua de marți este semnificativă, era o radiografie a ridicării stării de urgență din 15-17 mai, când au fost multe discuții legate de nerespectarea recomandărilor. Exista o posibilitate ca acest număr să crească, e foarte bine că nu a fost așa.

Lumea a înțeles că trebuie să mențină recomandările și văd că suntem și azi într-o valoare apropiată de cea de ieri”, a mai declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

ADVERTISEMENT