Life

Ce spune Alin Oprea despre scandalul cu Tavi Colen, fostul lui coleg de la Talisman. De ce îl acuză de fals în înscrisuri

Cum se apără Alin Oprea în scandalul cu Tavi Colen, fostul lui coleg de la Talisman. De ce îl acuză de fals în înscrisuri?
20.05.2024 | 23:01
Ce spune Alin Oprea despre scandalul cu Tavi Colen fostul lui coleg de la Talisman De ce il acuza de fals in inscrisuri
Ce își reproșează foștii colegi ai trupei Talisman. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Este scandal între Alin Oprea și Tavi Colen, la 18 ani de la destrămarea trupei Talisman. Cei doi artiști, care făceau furori în anii 90 și la începutul anilor 2000 prin piesele lor, acum invocă motive diferite din care formația adorată de români s-a desființat.

Varianta lui Alin Oprea în scandalul cu Tavi Colen

După ce Tavi Colen a spus duminică seară, 19 mai, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” că Alin Oprea a înregistrat Talisman la OSIM doar pe numele său, fără a fi înștiințat și el, chiar dacă era deja plecat din trupă, Alin Oprea vine cu varianta sa de adevăr.

ADVERTISEMENT

Alin Oprea spune că el și Tavi Colen au încetat să mai colaboreze în 2006, după ce au apărut probleme legate de înființarea unei asociații, numite ”Fundația Talisman”. Alin Oprea susține că Tavi Colen ar fi însemnat în locul său la acel moment, fapt care l-a deranjat, în condițiile în care el ar fi compus toate melodiile din Talisman.

Sunt 18 ani de când îndrăgiții interpreți au pus punct proiectului și tot nu au reluat prietenia. Alin Oprea a mai declarat recent că primele probleme, de fapt, s-au ivit la doi ani de când s-au pus bazele proiectului muzical de succes.

ADVERTISEMENT

Alin Oprea a mărturisit că el și Tavi Colen au hotărât în 1998 să înființeze o organizație care să le reprezinte interesele, pe care au intitulat-o Talisman. În acea perioadă, Tavi Colen s-ar fi autoproclamat președintele asociației, iar Alin Oprea s-a mulțumit doar cu rolul de membru.

”În momentul în care Tavi a fost cooptat în această formație, toate melodiile de până atunci și cu care noi am lansat primul album, tot atunci în ’97, pentru că festivalul a fost în decembrie ’96 și imediat a venit 1997, atunci când noi am lansat prima casetă, „Atât de singur”, practic, marele nostru succes de la acel moment.

ADVERTISEMENT

Toate piesele de pe acel album erau deja compuse de mine: muzică, text, orchestrație. În 1998, deci formația „Talisman” avea doi ani de când era în formula cu Tavi Colen și a trebuit să își constituie un organism, o organizație, care să îi reprezinte interesele și atunci Tavi s-a gândit să facem o asociație culturală care să se numească „Fundația Talisman”, a explicat Alin Oprea la Xtra Night Show, potrivit Spynews .

Alin Oprea, nemulțumit că Tavi Colen a semnat în locul său pentru înființarea formației

Însă, nemulțumirea lui Alin Oprea a apărut în momentul în care a văzut o semnătură care nu-i aparținea pe acordul de înființare a organizației. Artistul spune că s-a simțit trădat și că așa a apărut lipsa neîncrederii.

ADVERTISEMENT

”El se autoproclame președinte (…) Pe mine mă trecuse ca simplu membru, că sunt de acord cu înființarea formației și cu poziția lui de președinte și cu semnătura mea făcută, dar nu de mine. Am simțit o oarecare trădare când am văzut lucrul ăsta și mai mult decât atât, a intervenit lipsa încrederii”, a mai explicat solistul.

ADVERTISEMENT