News

Ce spune CTP despre gestul lui Putin de a-și pune pătură pe genunchi: ”M-am frecat la ochi. Să apară ca un bătrânel fragil…”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu vede cu ochi buni gestul lui Vladimir Putin de a-și așeza o pătură pe genunchi, în timpul paradei de 9 mai, de Ziua Victoriei, de la Moscova.
09.05.2022 | 23:29
Ce spune CTP despre gestul lui Putin de asi pune patura pe genunchi Mam frecat la ochi Sa apara ca un batranel fragil
CTP critică gestul lui Vladimir Putin de a-și așeza o pătură pe genunchi, la parada dedicată Zilei Victoriei. Sursa foto: Facebook, The Mirror, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu ironizează gestul lui Vladimir Putin de la parada de 9 mai, din Piața Roșie, de la Moscova, când și-a pus pătura pe genunchi, după ce s-a așezat pe scaun.

CTP, după ce Putin și-a pus o pătură pe genunchi, în timpul paradei de Ziua Victoriei: ”Oricât de frig i-ar fi fost, oricâtă artroză ar avea în încheieturi, e peste poate să facă așa…”

”M-am frecat la ochi. Să apară ca un bătrânel fragil…”, afirmă jurnalistul despre fapta liderului de la Kremlin, care a stârnit multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

”După ce a cuvântat, locțiitorul lui Dumnezeu pe Pământ s-a dus în tribună și și-a pus pe genunchi o păturică ce îl aștepta pe scaun! M-am frecat la ochi. Măcar să fi avut păturică pe genunchi, ca acoperire solidară, toți generalii smochiniți, apparatcikii și agenții FSB din jurul lui, dar nu, el era singurul!

El, călărețul pe urși, luptătorul cu tigrii siberieni, înotătorul la copcă cu cuțitul în dinți! Oricât de frig i-ar fi fost, oricâtă artroză ar avea în încheieturi, oricât de umflată i-ar fi prostata, e peste poate să facă așa ceva! Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil, bun pentru o casă de sănătate…” a scris CTP pe facebook.

ADVERTISEMENT

Ce spune CTP despre lipsa avioanelor de la parada Zilei Victoriei

Jurnalistul a comentat și lipsa avioanelor de la parada de 9 mai, din Moscova, mai ales a temutului ”Avion al Apocalipsei”. CTP pare sceptic față de explicația Kremlinului potrivit căreia vremea a fost una nefavorabilă.

”Apoi, glorioasa aviație de război a Kremlinului, care trebuia să scrie Z pe cer, plus avionul Apocalipsei cel fără ferestre, blindat la orice șoc, la arme chimice, la radiație termică și nucleară, de unde zeul cimpanzeu va conduce Rusia pentru vecie, n-a apărut deasupra Pieței Roșii, ca de obicei.

ADVERTISEMENT

Pasămite, condiții meteo nefavorabile, adică cer albastru cu niscai norișori albi. Dacă tot a ținut să ofere bâlciul militar multicolor norodului, în lipsă de victorie, de ce să nu ridice de la sol și mândria Armatei Roșii? Pentru ca, așa cum spunea o cetățeancă din Rusia intervievată pe stradă: „Mi se face pielea de găină când văd măreția Forțelor Noastre Armate!”, a mai scris CTP pe facebook.

S-a temut Vladimir Putin de un atentat?

De altfel, CTP nu exclude ca președintele Rusiei să se fi temut de un posibil atac, cât timp toți cei prezenți se puteau uita pe cer, la cum zburau avioanele militare. CTP a amintit de cum a fost ucis președintele egiptean, Anwar Sadat, în 1981.

ADVERTISEMENT

“Nu pot decât să formulez o ipoteză. Așa cum a arătat 11 septembrie 2001, un avion în aer, chiar fără muniție, încărcat cu combustibil, e o armă teribilă. Lansat în picaj asupra tribunei oficiale, poate să-i facă kebab pe toți, în cap cu generalissimul. Anwar Sadat, președintele egiptean, a fost ucis în 1981, când toată lumea era cu ochii pe sus în timpul defilării militare aviatice, în loja sa, de rafalele jihadiștilor.

N-ar fi deloc de mirare ca Putin să se fi gândit la așa ceva, având în vedere teama lui paranoică de atentat și zecile de arestări și destituiri pe care le-a ordonat în armată și în serviciile secrete – aidoma lui Stalin în ultimii ani ai vieții…”, a mai scris CTP despre Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT