News

Ce spune Eugen Teodorovici despre schimbarea șefei ANAF, Mihaela Triculescu, și a lui Darius Vâlcov

04.05.2019 | 15:11
Ce spune Eugen Teodorovici despre schimbarea sefei ANAF Mihaela Triculescu si a lui Darius Valcov

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a negat sâmbătă informaţiile cum că s-ar fi discutat despre înlocuirea preşedintelui ANAF, Mihaela Triculescu şi a consilierului pe probleme economice, Darius Vâlcov! „Vă spun clar ca nu a discutat nimeni despre un astfel de subiect!”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Eugen Teodorovici a spus că nu s-a discutat despre demiterea șefei ANAF, Mihaela Triculescu

Precizarea ministrului Finanţelor vine în contextul în care surse adevărul.ro au declarat că premierul Viorica Dăncilă pregăteşte demiterea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, fidelă lui Darius Vâlcov. Acesta ar fi preambulul demiterii lui Vâlcov din Guvern, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, mai susţin sursele menţionate.

Vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară şi pe Anca Alexandrescu, umbra lui Liviu Dragnea la Palatul Victoria. Totodată, vineri, Eugen Teodorovici s-a declarat nemulţumit de activitatea noii şefe a Fiscului, Mihaela Triculescu, în contextul în care există zvonuri că doreşte schimbarea sa.

Eugen Teodorovici despre seful ANAF
Eugen Teodorovici spune ca nu s-a discutat nici despre indepartarea lui Darius Valcov

Teodorovici a amenințat-o cu demiterea pe Triculescu, protejata lui Darius Vâlcov

„Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi”, declara vineri Eugen Teodorovici despre şefa Fiscului, Mihaela Triculescu.

Potrivit adevărul.ro, CV-ul Mihaelei Triculescu confirmă faptul că experienţa nu o recomandă pentru un post cu o responsabilitate atât de mare, cum este funcţia de şef al ANAF. Şefa ANAF şi-a greşit chiar şi numele din CV: „Triulescu”, în loc de „Triculescu”. La scurt timp după publicarea documentului, eroarea a fost reparată şi un CV cu numele corect a fost urcat pe site-ul ANAF.

Mihaela Triculescu se prezintă cu un CV sărăcăcios, care arată că se pricepe să fie economist, cel mult contabil. Lipsesc însă competenţele care să explice de ce a fost aleasă pentru un post atât de important precum cel de preşedinte al ANAF. Mihaela Triculescu a omis să treacă în CV detalii din parcursul său profesional, precum funcţia de contabil la SC Servicii Publice SA, firma de curăţenie a Primăriei Cârcea, o comună de 3.400 de locuitori din judeţul Dolj.