Fotbal international

“Era evenimentul sezonului!” Ce spune Sir Alex Ferguson despre rivalitatea cu Arsene Wenger

30.04.2018 | 10:02
Era evenimentul sezonului Ce spune Sir Alex Ferguson despre rivalitatea cu Arsene Wenger

Sir Alex Ferguson susține că rivalitatea dintre el și Arsene Wenger a fost sarea și piperul din Premier League. Fostul tehnicial al lui Manchester United i-a adus un tribut lui Wenger în ultimul număr al revistei lui United.

Wenger se va retrage de la Arsenal la finalul sezonului. Francezul a fost omagiat de Jose Mourinho și Sir Alex Ferguson la meciul pe care tunarii l-a pierdut cu Manchester, scor 1-2, în etapa a 35-a din Premier League – vezi detalii AICI. Cel din urmă chiar a declarat că rivalitatea dintre el și Wenger a fost mai tot timpul “main event-ul” în fotbalul din Anglia. “United împotriva lui Arsenal a fost extraordinar pentru fotbal. Asta a însemnat Premier League“, a declarat scoțianul.

Ferguson a mai spus că Wenger a schimbat regimul de alimentație și modul de pregătire în momentul în care a ajuns la Arsenal. Cât despre rivalitatea dintre cei doi, Fergie crede că s-a născut din dorința celor doi tehnicieni de a câștiga titlul în Anglia. “Ne mai certam pe vremea mea, dar l-am respectat mereu pentru că a făcut o treabă fantastică la clubul său”, a adăugat Ferguson.

Se certau în Anglia și se împăcau în Elveția

Tensiunile apărute între dintre cei doi pe parcursul sezonului de Premier League nu erau permanente. “Când câștigam, aveam mereu sentimentul acela că a fost o mare victorie, că ne apropiem de titlu. Eram tot timpul competitivi și au existat și momente controversate, asta cu siguranță se știe. Dar cu funcțiile pe care le aveam la FIFA, luam cina în fiecare an împreună în Elveția și ne bucuram unul de compania celuilalt”, își amintește fostul antrenor al lui United.